UHT tejet vásárol a legtöbb magyar

Forrás: Dreamstime -
tej pasztőrözés tejtermék uht
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a magyarok többsége UHT tejet vásárol a boltokban.

A magyarok kétharmada UHT tejet vásárol – számolt be róla az Infostart. Ez az a tej, amely a legtovább eltartható hűtés nélkül. Az UHT kifejezés ultrapasztőrözést jelent, az eljárás során 135 fokra forrósítják, így a termékben nem marad olyan mikroorganizmus és spóra, ami szobahőmérsékleten szaporodni tudna. Ez a technológia lehetővé teszi a tetrapackdobozokba csomagolt tejek hosszabb, hűtés nélküli tárolhatóságát tartósítószer nélkül.

Kiderült, milyen tejet vásárolnak a magyarok Forrás: Dreamstime

A boltokban emellett pasztőrözött tejet és ESL tejet is lehet vásárolni.

A hűtőpolcokon jellemzően kétféle tej található, a pasztőrözött és az ESL tej. A tej azért van a hűtőpultban, mert a további hűtéssel megelőzhető a mikroorganizmusok elszaporodása. A szaporodás a lejárati dátumok elérésekor kezdődik, a pasztőrözött tejnél 7–8 nap, az ESL-nél 3–4 hét után” – mondta Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.