Tűz ütött ki egy ecuadori rehabilitációs intézetben: tizennyolcan meghaltak

halál ecuadori rehabilitációs intézet tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tűz ütött ki egy ecuadori rehabilitációs intézetben. Tizennyolc ember meghalt, és nagyon sok a sérült.

Ecuador legnépesebb városában, Santiago de Guayaquilban szörnyű tragédia történt: tűz ütött ki egy alkohol- és drogelvonó intézetben. Sajtóértesülések szerint a betegek voltak a gyújtogatók, állítólag felégették a matracaikat, hogy kiszabadulhassanak. A tűzben összesen tizennyolcan vesztették életüket, és tucatnyian sérültek meg. A halál oka többnyire fulladás, a sérülteket pedig égés vagy füstmérgezés miatt szállították korházba.

18 ember halt meg a tűzben Forrás: Thinkstock

A rendőrfőnök tájékoztatása szerint az intézetnek nem volt működési engedélye, ezért a tulajdonosát letartóztatják. Az ecuadori elnök, Lenín Moreno a Twitteren a következőket írta az esetről: „A felelősöket letartóztatták. Az ártatlanok halála nem marad büntetlenül.." A város tűzoltósága közleményben fejezte ki sajnálatát, egyúttal elutasították azt a felvetést, hogy a tulajdonos gondatlansága miatt ütött volna ki a tűz. A tartomány kormányzója, Raúl Ledesma azt mondta, hogy 30-40 ember volt az épületben, amikor a lángok felcsaptak – írja a Mirror.

Időjárás: széllökés miatt adtak ki figyelmeztetésthttp://www.life.hu/news/20190114-idojaras-szellokes-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest.htmlSzéllökés miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. News--Az Élet Iskola alapítója, Szombathelyi Tibor fulladt a bárdudvarnoki jeges tóbahttp://www.life.hu/news/20190114-az-elet-iskola-alapitoja-szombathelyi-tibor-fulladt-a-bardudvarnoki-jeges-toba.htmlKiderült, hogy Szombathelyi Tibor, az Élet Iskola megálmodója a bárdudvarnoki baleset áldozata: a férfi holttestét a tó jege alatt találták meg. News--Ez történhetett a lezuhant maláj géppelhttp://www.life.hu/news/20190114--ez-tortenhetett-a-lezuhant-malaj-geppel.htmlA maláj gép lezuhanásának rejtélye végre megoldódhat, ha igaz, amit egy magánnyomozó állít. NewsOrigoBabakocsis anyukát gázolt halálra egy autó Londonbanhttp://www.life.hu/news/20190114-babakocsis-anyukat-gazolt-halalra-egy-auto-londonban-a-gyerek-eleteert-kuzdenek.htmlEgy, a húszas éveiben járó édesanyát és 8 hónapos babáját gázol el egy autó Londonban. Az anya azonnal meghalt, a gyerek életéért küzdenek az orvosok. News--Profilképcsere miatt brutálisan megverte barátnőjét egy férfi (18+)http://www.life.hu/news/20190113-profilkepcsere-miatt-brutalisan-megverte-baratnojet-egy-ferfi.htmlEgy profilképcsere miatt úgy megverte barátnőjét egy férfi, hogy a nőnek három foga is kitört. NewsThinkstockA következő napokban tovább melegszik az időhttp://www.life.hu/news/20190113-a-kovetkezo-napokban-tovabb-melegszik-az-ido-idojaras.htmlA következő napokban tovább melegszik az idő, a hét közepén néhol 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Emellett változékony idő várható, napsütés, de csapadék, eső és hó is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.