meteorológia havazás időjárás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több megyére figyelmeztetést adtak ki keddre a havazás miatt. A Magyar Közút a téliesebb útviszonyokra figyelmeztet.

Kedden napközben egyre inkább kelet, északkelet irányába halad a csapadékzóna. Kedd estig a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonalig lehet havazásra számítani, összességében 10 centiméternyi hóréteg is kialakulhat. A déli, délkeleti határvidéken akár 10 centiméternél több hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás miatt.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de az eleinte derült, havas északkeleti tájakon jóval hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulnak.

A Magyar Közút továbbra is 12 órás váltott műszakokban, minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási és síkosság-mentesítési munkákon fog dolgozni, de a folyamatos havazás idején - egyes térségekben - időszakosan téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell készülniük az autósoknak. A munkákat ütemezetten, először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a településeket összekötő mellékutakon, végül az alacsony forgalmú bekötőutakon végzik.
A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy csak a téli közlekedésre alkalmas abroncsokkal és megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.