Rovartetemet, egérfészket és élő egeret talált a Nébih egy vágóhídon – videó

Békés megye penész hús rovartetem egér vágóhíd rovar egérfészek Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élő egeret, egérfészket, rovartetemet és penészt is talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Békés megyei sertésvágóhídon. A cég működését azonnal felfüggesztették, 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket pedig kivontak a forgalomból.

Nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertésvágóhíd ellenőrzése során – írja honlapján a Nébih. Az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték.

A hatóság felfüggesztette a vágóhíd működését, 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket vontak ki a forgalomból. Az említett rossz higiéniai körülményeken kívül még azzal is szembesültek az ellenőrzést végző szakemberek, hogy nem működtek az eszközfertőtlenítik és több helyen rozsdásak voltak a berendezési tárgyak.

„Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött. Az élelmiszertároló ládákat közvetlenül a padozaton tárolták. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt” – írja a Nébih.

A Nébih – a fent részletezett élelmiszerbiztonsági problémák miatt – azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését. Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét – írják a honlapon.

Befagyott a Niagara-vízesés - Fotóhttp://www.life.hu/news/20190123-befagyott-a-niagara-vizeses.htmlAz amerikai Középnyugaton és a keleti partvidéken dúló téli viharok nyolc halálos áldozatot követeltek az elmúlt napokban, a Niagara-vízesés egyes részei pedig befagytak. News--Németh Lajos: igazi téli idővel búcsúzik a januárhttp://www.life.hu/news/20190123-nemeth-lajos-igazi-teli-idovel-bucsuzik-a-januar.htmlNémeth Lajos elárulta, kemény téli napok várnak ránk január végén. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoFokozott óvatossággal kell közlekedni a hó miatthttp://www.life.hu/news/20190123-fokozott-ovatossaggal-kell-kozlekedni-a-ho-miatt.htmlA szerda reggelre leesett hó sok helyen okozott problémát, az utak egy része havas, vagy hókásás. NewsOrigoElraboltak Kismartonban egy 88 éves asszonyt, aki állítólag az Esterházy Alapítvány kezelőjének édesanyjahttp://www.life.hu/news/20190123-elraboltak-kismartonban-egy-88-eves-asszonyt-aki-allitolag-az-esterhazy-alapitvany-kezelojenek.htmlA burgenlandi Kismartonban raboltak el egy 88 éves asszonyt, aki az osztrák sajtóértesülések szerint nem más, mint az az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István édesanyja. NewsOrigoÚjabb részletek derültek ki Moldován Katalin színésznő eltűnésérőlhttp://www.life.hu/news/20190122-ujabb-reszletek-derultek-ki-moldovan-katalin-szineszno-eltuneserol.htmlÚjabb részletek derültek ki a magyar színésznő eltűnéséről: a rendőrség közleményében leírta, milyen ruhákat vihetett magával Moldován Katalin. NewsOrigoAz előrejelzések szerint március első felében érkezhet a tavaszhttp://www.life.hu/news/20190122-az-elorejelzesek-szerint-marcius-elso-feleben-erkezhet-a-tavasz.htmlAz előrejelzések szerint március első felében köszönthet be a tavaszi időjárás. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.