Ferenc pápa leszögezte, nem fogják eltörölni a papi cölibátust

Forrás: REUTERS -
eltörlés Ferenc pápa pap cölibátus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A papi cölibátus körül régóta folyik a vita, Ferenc pápa most egyértelműen állást foglalt: kizártnak tartja, hogy eltöröljék.

Ferenc pápa Panamából Olaszország felé tartva válaszolt az újságírók kérdéseire, és természetesen előkerült a papi cölibátus eltörlésének témája. Ferenc pápa leszögezte, kizártnak tartja, hogy eltöröljék, az azonban megfontolandó, hogy házas férfiakat pappá szenteljenek olyan területeken, ahol paphiány van.

Ferenc pápa a cölibátus eltörléséről nyilatkozott Forrás: REUTERS

Hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy ez lesz a végső megoldás, hiszen nem járta körül eléggé a témát, de a teológusoknak tanulmányozniuk kell ezt a lehetőséget. A cölibátust azonban ajándéknak tekinti, és annak ellenére nem hajlandó ezen változtatni, hogy nem egy dogmáról van szó, hanem pusztán „hagyományról”, vagyis lehetne rajta módosítani – írja az ABC.

Erdőben kóborolt a hároméves kisfiú, Casey Hathaway: állítja, egy medve vigyázott ráhttp://www.life.hu/news/20190129-erdoben-koborolt-a-haromeves-kisfiu-casey-hathaway-allitja-egy-medve-vigyazott-ra.htmlKét napig kóborolt Észak-Karolinában egy erdőben a kisfiú, aki a megtalálása után azt mondta, egy medve vigyázott rá. NewsOrigoPerdöntő bizonyíték VV Fanni ügyében: itt találták meg a lány hajszáláthttp://www.life.hu/news/20190129-perdonto-bizonyitek-vv-fanni-ugyeben-itt-talaltak-meg-a-lany-hajszalat.htmlA Blikk azt írja, perdöntő bizonyíték került a nyomozók kezébe, amelynek a vizsgálata meg is történt. NewsOrigoEgy oposszum lopta el a show-t a Veracruz–Puebla focimeccsen: videóhttp://www.life.hu/news/20190128-egy-oposszum-lopta-el-a-showt-a-veracruzpuebla-focimeccsen-video.htmlOposszum rontott be a pályára a mexikói focibajnokság egyik meccsén. A kis állat ellopta a show-t, 5 percet töltött a gyepen, mire sikerült befogni. News--Nyolc nap szabadságot kapnak a 30-as szingli nők Kínábanhttp://www.life.hu/news/20190128-nyolc-nap-szabadsagot-kapnak-a-30as-szingli-nok-kinaban.htmlKínában nyolc szabadnapot kapnak a szingli 30-as nők. NewsOrigoKét nőt is meg akart erőszakolni egy férfi Miskolconhttp://www.life.hu/news/20190128-ket-not-is-meg-akart-eroszakolni-egy-ferfi-miskolcon.htmlElfogták a rendőrök azt a férfit, aki Miskolcon egyik éjszaka két nőt is meg akart erőszakolni. News--Megvan a kútba zuhant kisfiú, Julen Rosello előzetes boncolási eredményehttp://www.life.hu/news/20190127-megvan-a-kutba-zuhant-kisfiu-julen-rosello-elozetes-boncolasi-eredmenye.htmlAhogy megírtuk, nem sikerült megmenteni a kétéves spanyol kisfiú életét, habár megállás nélkül dolgoztak a bányamentő egységek, hogy kimentsék a mindössze 25 centiméter széles kútcsőbe esett Julent. Szombaton, hajnali 1 óra 25 perckor a mentőcsapatok elérték azt a pontot, ahol a kis Julent sejtették, és meg is találták, de már csak a fiú élettelen testét. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.