Porral kevert eső hullhat ránk, nem ússzuk meg az ablakpucolást

eső Országos Meteorológiai Szolgálat csapadék OMSZ saras eső Szahara
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autónkat és az ablakokat is le kell majd mosnunk a hamarosan Magyarországon fellépő időjárási jelenség miatt. Szaharai eredetű por érkezik majd hazánk fölé, amely ki is mosódhat a várható eső miatt. 

Autósoknak és háziasszonyoknak bizonyára rossz hír a hétvégén fellépő időjárási jelenség, ugyanis szivaccsal eshetünk majd neki az ablakoknak és az autóknak is.

A hétvégén, különösen vasárnap számíthatunk arra, hogy jelentősebb mennyiségű szaharai eredetű por érkezzen hazánk fölé, és mosódjon ki a várható esővel együtt, összekoszolva ezzel az autók karosszériáját, ablakokat, illetve szerencsésebb esetben narancssárga naplementét is eredményezhet – írja Facebook-posztjában az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt is leírják, hogy az így keletkező saras eső téliesebb viszonyok között vörösre színezi a hópelyheket, innen ered a "piros hó" kifejezés is, amelyet a "Majd ha piros hó esik" közmondásból ismerhetünk. Leszögezik viszont, hogy a jelenség egyáltalán nem olyan ritka, mint amilyenre a mondásból gondolhatnánk.

Időjárás: eső váltja fel a hószállingózásthttp://www.life.hu/news/20190201-idojaras-eso-valtja-fel-a-hoszallingozast.htmlA reggel hószállingózással, párás, foltokban ködös levegővel indult, vagyis napsütésre nem számíthatunk. News--Félmeztelen nő rázta magát fényes nappal egy autó tetején Budapesten (18+)http://www.life.hu/news/20190201-felmeztelen-no-razta-magat-fenyes-nappal-egy-auto-tetejen-budapesten.htmlElképesztő jelenet zajlott a VI. kerületben: egy nő a rendőrök előtt rázta a pucér melleit. NewsOrigoHatalmas üregeket fedezett fel a NASA a világ legveszélyesebb gleccserénhttp://www.life.hu/news/20190131-hatalmas-uregedet-fedezett-fel-a-nasa-a-vilag-legveszelyesebb-gleccseren.htmlA szakértők szerint rettenetes következményei lehetnek annak, ha a Thwaites nevű gleccseren lévő üreg tovább mélyül. News--Már nem láthatjuk természetes élőhelyén a kék arapapagájthttp://www.life.hu/news/20190131-mar-nem-lathatjuk-termeszetes-elohelyen-a-kek-arapapagajt.htmlA Rio című rajzfilmből is ismerhetjük a kék arapapagájt, azaz a Spix arát. Ám ezt az állatot már nem láthatjuk többé természetes élőhelyén, fogságban pedig kevesen élnek ahhoz, hogy a fajt fenn lehessen tartani. News--Időjárás: enyhe, esős napok jönnekhttp://www.life.hu/news/20190131-idojaras-enyhe-esos-napok-jonnek.htmlHétvégén, február első napjaiban kora tavaszi időre számíthatunk sok-sok csapadékkal. NewsOrigoMagányossága miatt ugrott a Dunába az Árpád hídról a férfihttp://www.life.hu/news/20190131-maganyossaga-miatt-ugrott-dunaba-az-arpad-hidrol-a-ferfi.htmlMegállt az autójával az Árpád hídon, kiszállt, és a Dunába ugrott egy férfi. Végre fény derült arra, hogy ki volt az, és miért tette. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.