Egy 185 millió éves fosszíliát mosott partra a víz Whitby-ben

régészet fosszília történelem lelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő fosszíliára bukkant egy orvostanhallgató a Yorkshire-ben taláható Whitby tengerpartján. A lelet 185 millió éves lehet és káprázatosan fest. 

Rendszeresen jár a Yorkshire-ben található település, Whitby tengerpartján az orvostanhallgató, Aaron Smith. A 22 éves férfi nemrégiben egy ágyúgolyóra hasonlító kőzetet talált.

Anyagát mészkőként határozta meg, belsejében pedig egy elképesztő lelet lapul. Korát 185 millió évesre becsülik. „Még mindig lenyűgöz, hogy ezek a 185 millió éves fosszíliák csak itt hevernek a parton arra várva, hogy megtalálják őket” – idézi Aaron szavait a Daily Star.

Azt is tudni lehet, hogy a kőzet burkolata valószínűleg vaspirit, amelyet a bolondok aranyának is neveznek. Aaron hetente kétszer vadászik leletekre, így már egész kis gyűjteménye van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.