Kigyulladt egy lakóépület Párizsban, többen meghaltak, sok a sérült

Párizs haláleset halott lakóépület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt egy lakóépület keddre virradóan Párizsban, a tűz miatt legalább heten meghaltak, egy ember súlyosan, további 27 pedig könnyebben megsérült - közölte a helyi tűzoltóság.

Az eset a francia főváros délnyugati 16. kerületében történt. A lángok az épület 7. és 8. emeletén nem sokkal reggel hat óra előtt is tomboltak még, ezért a tűzoltóság szerint a most ismertnél több áldozat is lehet.

Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt


A tűzhöz hajnali egy órakor riasztották a tűzoltókat, oka egyelőre nem ismert. A tűzoltók parancsnoka "hihetetlenül hevesnek" írta le a lángokat. Mintegy kétszáz emberüket vezényelték ki az esethez - mondta.

Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt


A lakók közül, akik tudtak, a tetőre menekültek, mások az ablakukból kiabáltak segítségért. A tűzoltóknak körülbelül harminc lakót sikerült kimenteniük. A boulogne-i erdővel határos kerületben több utcát le kellett zárnia a rendőrségnek az AFP hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint.







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.