Még mindig nem vizsgálta meg elmeorvos a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

elmeorvos vizsgálat nyomozás soroksári gyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ügyvédje állítja, a mai napig nem történt meg a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi elmeorvosi vizsgálata.

Immár másfél éve annak, hogy meggyanúsították R. Szilvesztert azzal, hogy ő ölte meg a soroksári futónőt 2013 őszén. A nyomozásban akkor értek el igazi áttörést, amikor egy laboratóriumi vizsgálat során egyezést találtak a holttesten talált anyagmaradványok és a betörés és lopás miatt évek óta börtönben ülő férfi DNS-mintája között.

A Blikk most azt írja, az ügyben perdöntő lehet az elmeorvosi vizsgálat, ugyanakkor erre valamiért a mai napig nem került sor.

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Életellenes ügyekben a rendőrség szinte kivétel nélkül az igazságügyi elmeorvosi szakértőt rendeli ki elsőként, hiszen az ő véleménye perdöntő lehet. Valamiért erre R. Szilveszter esetében még nem került sor. Nagyon remélem, hamarosan megtörténik a vizsgálat, hiszen anélkül nem zárható le a nyomozás” – nyilatkozta dr. Lichy József ügyvéd.

A lap egyébként úgy tudja, R. Szilvesztert senki nem látogatja, valamint a rabtársaival sem beszélget. Idejét krimik olvasásával tölti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.