Vörös lidércek jelentek meg az égen

vörös lidércek jelenség légkör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vörös lidércek kizárólag viharfelhők felett keletkeznek, nagyobb villámkisülések után. A színe után nevezik vörösnek, a lidérc név pedig a népi hiedelmekből ered. Ilyen vörös lidércek jelentek meg nemrégiben Ausztrália felett.

Ritkán látható légköri elektromos jelenségeket, vörös lidérceket kaptak lencsevégre ausztráliai zivatarok felett. Egy Ben Broady nevű fotós készítette a lenyűgöző képet - írja a Ripost.

A fotós a Facebookra feltöltött fotó mellé azt írta, távoli viharfelhőket fényképezett, amikor feltűntek az égen a vöröses csíkok. Az első felvillanásuk után még vagy egy tucatszor megjelentek, így tudta lencsevégre kapni őket.

Elhuny Alix luxemburgi hercegnőhttp://www.life.hu/news/20190212-elhuny-alix-luxemburgi-hercegno.htmlTragikus hirtelenséggel, 89 éves korában elhunyt Alix luxemburgi hercegnő. Hét gyermeke és családja gyászolja. News--Öngyilkos lett Maura Viceconte olasz maratonfutóhttp://www.life.hu/news/20190212-ongyilkos-lett-maura-viceconte-olasz-maratonfuto.htmlNyolcéves gyermekét hagyta maga után Maura Viceconte maratonfutó, aki a napokban öngyilkosságot követett el. News--Vakációzni indult, de férjhez kényszerítették a 14 éves lánythttp://www.life.hu/news/20190212-vakaciozni-indult-de-ferjhez-kenyszeritettek-a-14-eves-lanyt.htmlNagyszüleihez indult nyaralni Libanonba a 14 éves Tasneem Fakhoury. A reptéren egy 24 éves férfi várta, akihez férjhez kényszerítették. Négy év után tudott megszökni édesapja segítségével. Most a hasonló sorsúaknak akar segíteni, és könyvet ír a szörnyű évekről. News--Folytatódik a pere azoknak, akik 100 társa előtt vertek meg egy hatvani diáklánythttp://www.life.hu/news/20190212-folytatodik-a-pere-azoknak-akik-100-tarsa-elott-vertek-meg-egy-hatvani-diaklanyt.htmlEgy kiskorú diáklányt 30 méteren keresztül rángattak, fejét betonoszlopba verték, majd haját is megtépték Hatvanban. Száz társa nézte végig a megalázást és bántalmazást. Hétfőn a térfigyelőkamera felvételeinek megtekintésével folytatódott a per. News--Tizenegy kikeleti hóvirág letépéséért akár börtönbe is kerülhetünkhttp://www.life.hu/news/20190212-tizenegy-kikeleti-hovirag-letepeseert-akar-bortonbe-is-kerulhetunk.htmlA klasszikus hóvirág itthon védettnek számít, a letépéséért börtönbe is kerülhetünk, persze nem egy szálat kell leszakítanunk hozzá, hanem tizenegyet. News--Feleségül ment tomboy zombibabájához, boldogabb, mint eddig bármikorhttp://www.life.hu/news/20190212-felesegul-ment-tom-boy-zombi-babajahoz-boldogabb-mint-eddig-barmikor.htmlA 20 éves Felicity Kadlec feleségül ment zombibabájához, akit Kelly Rossinak nevez. A babája is nőnemű, ám ő képviseli az erősebbik nemet a kapcsolatban, lévén, hogy tomboy, azaz erősebbek nála a fiús jegyek. Felicity azt mondja, mióta összeházasodtak, sokkal intimebb a kapcsolatuk. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.