Majdnem éhen halt a vegán szülők babája

2019.02.17. 17:19

Már a bordái is kilátszódtak annak a kisbabának, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a floridai gyermekvédelmi központ munkatársai. Az ok: a vegán szülők nem figyeltek oda arra, hogy rendesen táplálják a gyereket. A baba szinte nem is kapott mást, csak egy burgonyából készült táplálékkiegészítőt.

Mivel Julia French és Robert Buskey vegán étrenden élnek, azt tartották helyesnek, hogy a babájuk se fogyasszon állati eredetű termékeket. A gyermekük születésénél ezt meg is beszélték a gyerekorvossal, aki a lelkükre kötötte, hogy egy bizonyos táplálékkiegészítőt mindenképpen adjanak a kisbabának. A szülők azonban nem ezt tették, helyette egy, az interneten talált, burgonyából készült táplálékkiegészítőt etettek vele – írja a Mirror

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Azt a lap nem taglalja, miként került orvoshoz a kicsi, de arról lehet olvasni, hogy az ügyben a nyomozást vezető tiszt, Laurent Watson azt nyilatkozta, még soha nem látott gyermeket, aki ennyire közel lett volna a halálhoz.

A Floridai Gyermek- és Családügyi Minisztérium illetékesei szerint a kicsi nyilvánvalóan alultáplált volt, a szülőket gondatlan veszélyeztetés vádjával helyezték előzetes letartóztatásba. A kisfiú azóta már jól van. 

vegán