Üvegszilánkot találtak a fagyasztott rösztiben

Forrás: Shutterstock -
fagyasztott röszti veszély élelmiszer üveg Auchan üvegszilánk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Auchan sajátmárkás fagyasztott rösztijében üvegszilánkokat talált két francia vásárló – szól a belga bejelentés. A termékből Magyarországra is érkezett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült a riasztásról.

A belga bejelentés szerint két francia vásárló üvegszilánkot talált az Auchan sajátmárkás fagyasztott rösztijében. A termékből hazánkba is került, így figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A termék adatai:

  • A termék megnevezése: Auchan Rösti
  • Kiszerelés: 1 kg, fagyasztott
  • Minőség-megőrzési idő: 09/2020
  • Tételszám: 182606
  • RASFF referenciaszám: 2019.0408
Üvegszilánk volt a rösztiben – Képünk csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne fogyasszák el. A magyar hatóság értesült a riasztásról, és azonnal felvette a kapcsolatot a forgalmazóval azért, hogy a termék ne juthasson el a fogyasztókhoz.

Az Auchan Magyarország Kft. tájékoztatása szerint a terméket kivonták a forgalomból, és minden szükséges intézkedést megtettek a vásárlók tájékoztatása érdekében. A terméket az áruházak visszaveszik, a vásárlók pedig visszakapják a pénzüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.