Hatalmas jéghegy szakadhat le az Antarktiszről

Forrás: Pixabay -
szakadás Antarktisz jéghegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan hatalmas jéghegy szakadhat le az Antarktiszről, ami súlyos következményekkel járhat. 

New York területénél kétszer nagyobb jéghegy szakadhat le az Antarktiszről a NASA szerint. A kutatók folyamatosan figyelik a kérdéses területet a Brunt-jégselfnél, ahol még 2016 októberében fedeztek fel egy hatalmas repedést, ami keleti irányba indult meg. A Halloween-törésnek keresztelt repedés egy másikat keresztez, amely sokáig stabil volt, de az utóbbi időben évente növekszik a mérete észak felé.

Antarktisz – Képünk illusztráció Forrás: Pixabay

Ez a két repedés néhány héten belül összeér, akkor pedig egy New Yorknál kétszer nagyobb jéghegy szakadhat le az Antarktiszről, ami a Brunt-jégself destabilizációjához vezethet. Ráadásul nem ez az első eset, hogy nagyobb darab szakad ki az Antarktiszből, ami a kutatók szerint azt okozhatja, hogy 2070-re 25 centiméterrel emelkedhet a globális tengerszint – írja a The Guardian.

Szeretője elásott holtteste fölött tartott grillpartit a szegedi nőhttp://www.life.hu/news/20190228-szeretoje-elasott-holtteste-folott-tartott-grillpartit-a-szegedi-no.htmlMár két éve kereste családja a szegedi B. Ildikót. A gyanú szerint az asszonyt szeretője, V. Anita fojthatta meg. Mostani élettársát, F. Győzőt bűnpártolással vádolják. Úgy tudni, grillpartit is rendeztek az holttest felett. News--Nem VV Fanni hajszálait találták meg a gyanúsított, B. László mosógépébenhttp://www.life.hu/news/20190228-nem-vv-fanni-hajszalait-talaltak-meg-a-gyanusitott-b-laszlo-mosogepeben.htmlKiderült, hogy mégsem Novozánszki Fanni hajszálait találták meg a gyilkossággal gyanúsított B. László mosógépében. News--Mogyoróvajjal bekent pucér testtel rohant a kutyák közé egy bevállalós férfihttp://www.life.hu/news/20190227-mogyorovajjal-bekent-pucer-testtel-rohant-a-kutyak-koze-egy-bevallalos-ferfi.htmlElveszített egy fogadást a barátnőjével szemben az amerikai Steven Shrout. Ezért mogyoróvajjal bekente a meztelen testét, majd egy csapat kutya közé rohant, hogy lenyalhassák róla. A mogyoróvajon kívül mindössze egy arany fecskét viselt. News--Amputált lábából származó bőrből akar táskát varratni egy nő (18+)http://www.life.hu/news/20190227-amputalt-lababol-szarmazo-borbol-akar-taskat-varratni-egy-no.htmlA saját amputált lábából származó bőrből szeretne táskát készíttetni egy brit nő. NewsOrigoMegfojtotta, majd elásta barátnőjét egy szegedi nőhttp://www.life.hu/news/20190227-megfojtotta-majd-elasta-baratnojet-egy-szegedi-no.htmlKét évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak egy szegedi nőt, aki egykori barátnőjét fojtotta meg, a holttestet az áldozat házának kertjében elásta, majd csaknem egy évig élt az ingatlanban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t. News--Egy nőt megharaptak a budapesti 17-es villamosonhttp://www.life.hu/news/20190227-egy-not-megharaptak-a-budapesti-17es-villamoson.htmlEgy nő ki akarta nyitni az ablakot a budapesti 17-es villamoson. Ezen egy férfi annyira bedühödött, hogy megharapta a nőt. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.