Ópiumfüggő papagájok fosztogatják az indiai ültetvényeket

Forrás: Shutterstock -
állatok fosztogatás ópium papagáj függőség ültetvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte már vérre menő harcot folytatnak a papagájokkal a máktermesztők. Az ópiumfüggő papagájok ugyanis naponta 30-40-szer is fosztogatják az ültetvényeket.

Az indiai Madhja Pradesben sokan foglalkoznak máktermesztéssel. Az ebből származó ópiumot orvosi célra használják fel.

A papagájok imádják az ópium bódító hatását Forrás: Shutterstock

A Vice cikke szerint egy mákgubó 25-30 gramm ópiumot is adhat, amelynek egy része a papagájok zsákmánya lesz. Az ópiumfüggő madarak ugyanis naponta akár 30-40-szer is útnak indulnak, hogy fosztogassák az ültetvényt.

A gazdák már nem tudnak mit tenni, segítséget kértek a hatóságoktól, de ők maguk is igyekeznek elijeszteni a madarakat, amelyektől egyelőre sehogyan sem tudnak megszabadulni.

A lufi és a nejlonzacskó több madár halálát okozza, mint gondolnánkhttp://www.life.hu/news/20190306-a-lufi-es-a-nejlonzacsko-tobb-madar-halalat-okozza-mint-gondolnank.htmlA madarak sokmindent felszednek a csőrükkel, amiről úgy vélik, hogy élelem lehet. Nem sejtik, hogy akár meg is ölheti őket. Egy friss kutatásból kiderült, hogy a bolygónkat ellepő műanyag hulladékok közül nem a szívószál és nem is a falkonok jelentik a legnagyobb veszélyt a madarakra. Az igazi ellenség a puha műanya: a nejlonzacskó és a lufi. News--Időjárás: Németh Lajos szerint a jövő héten megtorpan a szokatlanul enyhe időhttp://www.life.hu/news/20190306-idojaras-nemeth-lajos-szerint-jovo-heten-megtorpan-a-szokatlanul-enyhe-ido.htmlNémeth Lajos elárulta, hogy a jövő héten megtorpan az eddiginél enyhébb tavaszi idő, és egy kicsit visszaesik a hőmérséklet. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoA Cristiano Ronaldo szexbotrányát kiszivárogtató hacker, Rui Pinto Magyarországon maradnahttp://www.life.hu/news/20190306-a-cristiano-ronaldo-szexbotranyat-kiszivarogtato-hekker-magyarorszagon-maradna.htmlA Cristiano Ronaldo szexbotrányát kiszivárogtató Rui Pintót Magyarországon fogták el, de ki kell adniuk Portugáliának, aminek a hírek szerint nem örül a hacker – az életét félti. News--Levágott testrészekre bukkantak kamaszok Jászalsószentgyörgyön (18+)http://www.life.hu/news/20190306-levagott-testreszekre-bukkantak-kamaszok-jaszalsoszentgyorgyon.htmlFeldarabolt testrészekre bukkantak kamaszok egy elhagyott vízelvezető árokban Jászalsószentgyörgyön. A rendőrség már nyomoz az ügyben. News--Negyven évet is kaphat a Teréz körúti robbantással vádolt P. Lászlóhttp://www.life.hu/news/20190306-negyven-evet-is-kaphat-a-terez-koruti-robbantassal-vadolt-p-laszlo.htmlA Teréz körúti robbantással vádolt P. László hosszú évtizedekre börtönbe kerülhet. NewsFotó: Mudra László - OrigoMárcius 31-én lesz a 2019-es tavaszi óraátállításhttp://www.life.hu/news/20190305-marcius-31en-lesz-a-2019es-tavaszi-oraatallitas.htmlIdén tavasszal március 31-én kell majd átállítanunk az órákat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.