Négyes erősségű földrengést mértek Magyarország területén

földrengés Magyarország Somogy megye Nagyatád Richter-skála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Földrengés rázta meg Somogy megyét csütörtök este. Sokan az utcára menekültek, amikor érezték a mozgást. 

A Richter-skála szerint 4-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök este 8 óra 8 perckor a Somogy megyei Nagyatádot és környékét.

A Földrengés.hu információi szerint a rengés 14 kilométeres mélységben következett be, az elmúlt napokban több, kisebb előrengés előzte meg. Ennek nyomán utórengésekre is számíthanak a környéken élők.

Négyes erősségű földrengés volt a Richter-skála szerint Forrás: AFP/Christian Miranda

Mint írják: többen az utcára menekültek, amikor érezték a mozgást. Dr. Tóth László szeizmológus a portálra kitett bejegyzésében azt írja, hogy a rengés mérete és mélysége alapján kisebb károkra is lehet számítani. Az oldalon kérdőívet is kitölthetnek azok, akik érezték a földmozgást, hogy a szakértők még több információt szerezhessenek a rengésről.

Időjárás: ez vár ránk hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190308-idojaras-ez-var-rank-hetvegen.htmlHétvégén 15 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, vasárnap lesz borongósabb idő. News--Egy üzletben a polcok között pisilt egy nő Kínában – videóhttp://www.life.hu/news/20190307-egy-uzletben-a-polcok-kozott-pisilt-egy-no-kinaban.htmlEgy kínai nő úgy gondolta, betér egy üzletbe és a polcok között pisil egyet. NewsOrigoBelehalt a pénisznagyobbító műtétbe a milliomos kereskedőhttp://www.life.hu/news/20190307-belehalt-a-penisznagyobbito-mutetbe-a-milliomos-kereskedo.html65 éves korában, pénisznagyobbító műtét közben elhunyt Ehud Arye Laniado milliárdos gyémántkereskedő. NewsOrigoMegszólalt a férfi, aki beesett a 4-es metró alá (18+)http://www.life.hu/news/20190307-megszolalt-a-ferfi-aki-beesett-a-4es-metro-ala.htmlNyilatkozott az a férfi, aki pár napja beesett a 4-es metró alá. Szerencsére túlélte az esetet. NewsFotó: Mudra László - OrigoErre használhatod a banán héjáthttp://www.life.hu/news/20190307-erre-hasznalhatod-a-banan-hejat.htmlA banán nemcsak finom, de egészséges is, ráadásul a héját is fel lehet használni. Ne dobd a kukába! News--Alkotója elpusztította Momót, az internetes rémlénythttp://www.life.hu/news/20190307-alkotoja-elpusztitotta-momot-az-internetes-remlenyt.htmlKeisuke Aiso volt annak a szobornak az alkotója, amelyet később egy szörnyű internetes kihívásra használtak, ám most elpusztította Momót. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.