Ősztől felújítják a Blaha Lujza teret: ilyen lesz – fotók

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
felújítás alakítás Blaha Lujza tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várhatóan ősszel kezdődik meg a budapesti Blaha Lujza tér átalakítása, a kivitelezés nagyjából egy évig tart.

Ősztől elkezdődhet a budapesti Blaha Lujza tér felújítása, körülbelül egy év alatt végeznek az átalakítással. A becsült költsége négymilliárd forint.

A Blaha Lujza tér Budapesten 2018. március 28-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A téren jelentősen megnő a zöldfelületek aránya, pára- és vízjátékokat telepítenek, egy kulturális célokat szolgáló épület és egy rendezvényhelyszín is épül. A csomópontot teljes mértékben akadálymentesítik és felújítják az aluljárót. A Blaha Lujza téren helyet kap majd egy kis méretű, kulturális célokat szolgáló, az egykor itt álló Nemzeti Színház „örökségét” felidéző épület, előtte egy egybefüggő térrész adhat majd helyet akár nagyobb rendezvényeknek is. A téren lévő fák száma a mostani 26-ról 65-re nő, ezzel együtt az új zöldfelület több mint 1000 négyzetméter lesz.

Ősztől felújítják a Blaha Lujza teret Forrás: Budapest.hu

A csomópontban újabb gyalogos átkelőhelyek létesülnek, felújítják az aluljárót, amely bővül is a tér irányába: egy BKK ügyfélközpont és egy nyilvános illemhely is lesz ott, ezek akadálymentes elérését egy lift biztosítja majd. További fejlesztésként két MOL Bubi közbringa-gyűjtőállomás lesz a téren, több kerékpártámaszt is létesítenek, átépítik a Somogyi Béla utcát a Gutenberg térig, valamint az egyik legrégebbi fővárosi nagyáruház, a Corvin tulajdonosa magánberuházásban átalakítja az épületet, felújítja a műemléki homlokzatot.

Ilyen lesz a tér Forrás: Budapest.hu

A tér átépítésével a Rákóczi útról közvetlenül jobbra lehet majd kanyarodni a teljes hosszában kétirányú Márkus Emília utcába, valamint a József körútra is. A Somogyi Béla utca a Gutenberg tér felől a Stáhly utca felé egyirányú lesz – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.