Hatalmas összeg ütheti a markát annak, aki eltalálja a hétvégi lottószámokat

Forrás: Thinkstock -
sorsolás nyeremény hatoslottó lottó Ötöslottó rekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét söpörheti be az, akinek telitalálatos szelvénye lesz hétvégén az ötös- vagy hatoslottón.

Az ötöslottó mellett a hatoslottó e heti várható főnyereménye is elérte minden idők harmadik legmagasabb összegét – számolt be róla a Szerencsejáték Zrt. Most szombaton az ötöslottón 3,414 milliárd forint a tét, a vasárnapi hatoslottó-sorsoláson pedig 1,555 milliárd forintot tudhat magáénak az a szerencsés, aki egyedül találja el a kihúzott számokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Érdekesség, hogy az ötöslottó-sorsolások történetében többször előfordult már, hogy két szerencsés is telitalálatot ért el. Sőt, 1960-ban az a meglepő eset állt elő, hogy ugyan három szelvény nyert, valójában a főnyereménynek két nyertes örülhetett. Ez pedig úgy történt, hogy a két játékos közül az egyik nem egy, hanem két alapjátékkal játszott, és mind a két szelvényen ugyanazt az öt számot jelölte be.

Egyes városi legendák szerint a nyertes először elment a lottózóba, de hazafelé már nem találta az igazoló szelvényét, ezért a biztonság kedvéért újra megjátszotta a szerencseszámait. Később viszont megtalálta korábban feladott szelvényét, így megosztva a nyereményét a másik telitalálatossal, az akkori főnyereményalap kétharmadát vihette haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.