Hatalmas összeg ütheti a markát annak, aki eltalálja a hétvégi lottószámokat

2019.03.23. 09:00

Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét söpörheti be az, akinek telitalálatos szelvénye lesz hétvégén az ötös- vagy hatoslottón.

Az ötöslottó mellett a hatoslottó e heti várható főnyereménye is elérte minden idők harmadik legmagasabb összegét – számolt be róla a Szerencsejáték Zrt. Most szombaton az ötöslottón 3,414 milliárd forint a tét, a vasárnapi hatoslottó-sorsoláson pedig 1,555 milliárd forintot tudhat magáénak az a szerencsés, aki egyedül találja el a kihúzott számokat.

A kép csak illusztrációForrás: Thinkstock

Érdekesség, hogy az ötöslottó-sorsolások történetében többször előfordult már, hogy két szerencsés is telitalálatot ért el. Sőt, 1960-ban az a meglepő eset állt elő, hogy ugyan három szelvény nyert, valójában a főnyereménynek két nyertes örülhetett. Ez pedig úgy történt, hogy a két játékos közül az egyik nem egy, hanem két alapjátékkal játszott, és mind a két szelvényen ugyanazt az öt számot jelölte be.

Egyes városi legendák szerint a nyertes először elment a lottózóba, de hazafelé már nem találta az igazoló szelvényét, ezért a biztonság kedvéért újra megjátszotta a szerencseszámait. Később viszont megtalálta korábban feladott szelvényét, így megosztva a nyereményét a másik telitalálatossal, az akkori főnyereményalap kétharmadát vihette haza.

sorsoláslottóÖtöslottórekordhatoslottónyeremény