Több ezer strandpapucsot gyűjtöttek össze a Seychelle-szigeteknél

műanyag állatok Seychelle-szigetek környezetszennyezés pusztulás műanyag hulladék strandpapucs állatvilág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Műanyag hulladékba akadva botorkálnak az óriásteknősök a Seychelle-szigeteknél. Az óceánban úszó műanyag hulladékot rendszeresen partra mossa a dagály. Rengeteg közöttük a strandpapucs. 

A dagály partra mossa a Seychelle-szigetek környékén felgyülemlett műanyag hulladékot, amely ellehetetleníti az óriásteknősök életét. "Ők sokkal kisebbek, mint mi, és mindezen át kell mászniuk" – magyarázta a Sky Newsnak Cheryl Sanchez, a sziget kutatóállomásának tudományos koordinátora. Probléma még, hogy a sárga és a piros műanyag vonzó lehet az állatok számára, hiszen gyümölcsre emlékezteti őket.

Műanyag palackok, fogkefék és a halászathoz szükséges eszközök lepik el a partot, de az egyik legnagyobb gondot a strandpapucsok jelentik. Elképesztő mennyiséget gyűjtenek össze belőle egy-egy szemétszedő akció alkalmával, akár 50-60 ezer darabra is tehető a számuk.

Nem létező utánfutó miatt kapott nagy büntetést egy magyar autós Ausztriábanhttp://www.life.hu/news/20190322-nem-letezo-utanfuto-miatt-kapott-nagy-buntetest-a-magyar-autos-ausztriaban.htmlNem létező utánfutó miatt kapott több százezres büntetést egy magyar autós. NewsOrigoHosszú ideig sétált teljesen pucéran egy férfi Sárvár utcáin – Videóhttp://www.life.hu/news/20190322-hosszu-ideig-setalt-teljesen-puceran-egy-ferfi-sarvar-utcain-video.htmlA járókelők több videót is készítettek arról a férfiról, aki Sárvár utcáin pucéran sétált. NewsOrigoÖngyilkossági kísérlet után bénult le: így él most a férfihttp://www.life.hu/news/20190321-ongyilkossagi-kiserlet-utan-benult-le-igy-el-most-a-ferfi.htmlBoldogan él kedvesével az az amerikai férfi, aki korábban megpróbált öngyilkos lenni és lebénult. NewsOrigoMeghalt a rendőrnő, Cassie Barker kislánya az autóban, míg ő a főnökével szexelt http://www.life.hu/news/20190321-meghalt-a-rendorno-cassie-barker-kislanya-az-autoban-mig-o-a-fonokevel-szexelt.htmlAz amerikai rendőrnő több órára a forró kocsiban hagyta a gyermekét, hogy a főnökével szexelhessen. A kislány életét vesztette. NewsOrigoVért könnyezik a mexikói Krisztus-szoborhttp://www.life.hu/news/20190321-vert-konnyezik-a-mexikoi-krisztusszobor.htmlMagánháznál tartják azt a gyermek Krisztus-szobrot a mexikói Acapulcóban, amely ebben az évben már négyszer könnyezett vért a helyiek szerint. Egyesek Isten figyelmeztetésének vélik, mások szerint az ördög műve. NewsOrigoElhunyt Fraser Robertson, a Sky Sports csatorna újságírójahttp://www.life.hu/news/20190321-elhunyt-fraser-robertson-a-sky-sports-csatorna-ujsagiroja.htmlFeleségét és lányát hagyta maga után Fraser Robertson, a Sky Sports csatorna újságírója. 47 évesen hunyta le örökre a szemét. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.