A Föld órája: ma este számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit lekapcsolják

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Föld órája bolygó fények világítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este, magyar idő szerint 20.30-kor számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását lekapcsolják a Föld órája mozgalomhoz csatlakozva.

A Föld óráját szervező Természetvédelmi Világalap (WWF) minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra.

Budapest, 2018. március 24. – a Millenniumi emlékmű a Föld órája előtt kivilágítva és az akció idején, kivilágítatlanul Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nyíregyházán többek között a római katolikus, a görög katolikus, az evangélikus és a református templom, Debrecenben a Nagytemplom, Tatabányán a Turul emlékmű és templom, Sopronban a Szent Mihály-templom, a Mária- és a Szentháromság-szobor díszvilágítását kapcsolják le.
Idén először a budapesti Gül Baba Kiállítóhely és Kulturális Központ is csatlakozik a Föld órája mozgalomhoz, így szombaton egy órára a türbe fényei is kihunynak, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását is lekapcsolják. Az MKB Bank lekapcsolja Váci utcai székházának külső díszkivilágítását, a Samsung egy órára áramtalanítja legnagyobb budapesti kijelzőit és reklámfelületeit. A kezdeményezéshez a Felelős Gasztrohős Alapítvány Fenntartható Vendéglátóhelyei gyertyafényes vacsorák szervezésével kapcsolódnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.