Új bolygót fedeztek fel: ezt lehet tudni a forró Szaturnuszról

Forrás: ESA/Hubble & NASA -
bolygó új Szaturnusz Forró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA csapata egy eddig ismeretlen bolygót fedezett fel, a forró Szaturnuszt. 

A NASA csaknem egy éve indította útjára a TESS-űrtávcsövét, és ez az első eset, hogy egy bolygót sikerült vele felfedezni. Az egyelőre forró Szaturnuszként emlegetett planéta 60-szor nagyobb a Földnél, körülbelül 5 milliárd éves lehet, és valamivel nehezebb, mint a Napunk. A hivatalosan TOI 197.01 névre keresztelt bolygóról a tudósok úgy gondolják, hogy egy gázbolygó – írja a Mirror.

Új bolygót fedeztek fel – Képünk illusztráció Forrás: ESA/Hubble & NASA
Óraátállítás: március 31-től jön a nyári időszámítás, ne felejtsd elhttp://www.life.hu/news/20190330-oraatallitas-marcius-31tol-jon-a-nyari-idoszamitas-ne-felejtsd-el.htmlSzombatról vasárnapra virradóra az órát előrébb kell állítani, vagyis jön a nyári időszámítás. News--Halál témájú esküvőn házasodott össze egy amerikai párhttp://www.life.hu/news/20190329-halaltemaju-eskuvon-hazasodott-ossze-egy-amerikai-par.htmlLeszámolt a hófehér esküvői ruhával egy menyasszony, és halál témájú esküvőn mondta ki kedvesének a boldogító igent. NewsOrigoA Nébih online "valóságshow-t" indított a felelős állattartás érdekében http://www.life.hu/news/20190329-a-nebih-online-valosagshowt-indit-a-felelos-allattartas-erdekeben.htmlÚjabb innovatív, ismeretterjesztő projektet, online "valóságshow-t" indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. NewsOrigoEgy magát időutazónak valló férfi szerint 1981 óta képesek vagyunk utazni az időbenhttp://www.life.hu/news/20190329-egy-magat-idoutazonak-vallo-ferfi-szerint-1981-ota-kepesek-vagyunk-utazni-az-idoben.htmlEgy későbbi amerikai elnök nevét és a mesterséges intelligencia térhódítását is megjósolta egy magát időutazónak valló férfi, Adam Archon. Egy állítólagos hazugságvizsgálaton is részt vett, amin átment. NewsOrigoEgy brit pár látta Madeleine McCannt egy benzinkútnál néhány nappal az eltűnése utánhttp://www.life.hu/news/20190329-egy-brit-par-latta-madeleine-mccannt-egy-benzinkutnal-nehany-nappal-az-eltunese-utan.htmlEgy brit pár azt állítja, hogy Marrákesben látták Madeleine McCannt néhány nappal az eltűnése után. News--Még nem dőlt el, hogy a téli vagy a nyári időszámítást választjukhttp://www.life.hu/news/20190329-meg-nem-dolt-el-hogy-a-teli-vagy-a-nyari-idoszamitast-valasztjuk.htmlÚgy tűnik, hogy 2021-től nem kell átállítanunk az órát, ám addig el kell dönteni, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnénk. Ebben a kérdésben itthon még nem határoztak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.