Megjelent Európában a poloskák természetes ellensége, a szamurájdarázs

Forrás: Shutterstock -
poloska kontinens Európa darázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó hír: megjelent Európában a poloskák természetes ellensége, a szamurájdarázs.

Júliustól októberig tart a poloskaszezon. Ez az az időszak, amikor az emberek nagy része a fenébe kívánja a rovarokat, amelyek igyekeznek behúzódni a lakásokba, hogy ott teleljenek át.

Nagyon nehéz az inváziót megállítani, most viszont felcsillant a remény: megjelent Európában a poloskák természetes ellensége, a szamurájdarázs. Bár egyelőre csupán Svájc bizonyos részén bukkant fel a rovar, szakértők szerint van rá esély, hogy hazánkban is elterjed.

Megszabadulhatunk valaha a poloskáktól? Forrás: Shutterstock

Nehéz megmondani, milyen gyorsan terjed, illetve azt is, hogy mikor jelenik meg hazánkban, ám az szinte biztosra vehető, hogy jelen lesz előbb-utóbb Magyarországon is. (...) A petéit a poloska petéibe rakja, ezáltal pedig a fejlődő lárva felfalja a poloska utódait” – magyarázta a Blikknek dr. Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense.

Rekordmeleg van Alaszka északi részénhttp://www.life.hu/news/20190402-rekordmeleg-van-alaszka-eszaki-reszen.htmlRekordmeleg van Alaszka északi, sarkvidéki részén, ahol jelenleg csaknem 20 Celsius-fokkal magasabb a hőmérséklet az ilyenkor szokásosnál. News--Színtévesztő volt az Emiliano Salát szállító pilótahttp://www.life.hu/news/20190401-szinteveszto-volt-az-emiliano-salat-szallito-pilota.htmlTragikus körülmények között hunyt el a fiatal focista, a Cardiff City új reménysége, Emiliano Sala. Most kiderült néhány olyan információ a pilótáról, amelyek magyarázatot adhatnak a történtekre. News--Időjárás: Németh Lajos nem örül felhőtlenül a tavasznakhttp://www.life.hu/news/20190401-idojaras-nemeth-lajos-nem-orul-felhotlenul-a-tavasznak.htmlNémeth Lajos elárulta, a csapadékhiány miatt nagy bajban van a mezőgazdaság. NewsOrigoÓraátállítás: március 31-től jön a nyári időszámítás, ne felejtsd elhttp://www.life.hu/news/20190330-oraatallitas-marcius-31tol-jon-a-nyari-idoszamitas-ne-felejtsd-el.htmlSzombatról vasárnapra virradóra az órát előrébb kell állítani, vagyis jön a nyári időszámítás. News--Halál témájú esküvőn házasodott össze egy amerikai párhttp://www.life.hu/news/20190329-halaltemaju-eskuvon-hazasodott-ossze-egy-amerikai-par.htmlLeszámolt a hófehér esküvői ruhával egy menyasszony, és halál témájú esküvőn mondta ki kedvesének a boldogító igent. NewsOrigoMég nem dőlt el, hogy a téli vagy a nyári időszámítást választjukhttp://www.life.hu/news/20190329-meg-nem-dolt-el-hogy-a-teli-vagy-a-nyari-idoszamitast-valasztjuk.htmlÚgy tűnik, hogy 2021-től nem kell átállítanunk az órát, ám addig el kell dönteni, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnénk. Ebben a kérdésben itthon még nem határoztak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.