Két Békés megyei húsüzemben talált elképesztő állapotokat a Nébih

Békés megye patkány penész egér élelmiszer húsüzem Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élelmiszerbiztonsági és higiéniai jogsértések miatt két Békés megyei húsüzem működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az eljárások folyamatban vannak, a vállalkozások több százezer forintos, akár milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A Nébih közölte, hogy a Megyer Vágóhíd Kft. pácolt sonkát, zsírt és töltelékárut előállító létesítményében súlyos higiéniai szabálytalanságokat tártak fel az ellenőrzés során. Az üzem által gyártott húskészítmények és fellelt élelmiszerek közül több mint öt tonna nem nyomon követhető, illetve lejárt tételt vontak ki a forgalomból és semmisítettek meg. A feltárt élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt a hatóság az egység vágási és élelmiszer-előállító tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.

A hibákat az üzem az azóta tartott ismételt hatósági ellenőrzésekre sem tudta kijavítani, így továbbra sem folytathatja tevékenységét – tették hozzá. A hivatal szakemberei a Benkó Hús Kft. húskészítmény-előállító létesítményében szintén erősen kifogásolható higiéniai körülményeket találtak.

Azonnali hatállyal felfüggesztették az egység húskészítmény-előállító tevékenységét és elrendelték a fellelt 2,6 tonna nem nyomon követhető, lejárt, illetve penészes termék forgalomból való kivonását, valamint az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét – közölte a Nébih.

A Nébih holnapján olvasható továbbá, hogy a helyszíneken nem működtek a kézmosók, nem voltak a kézmosáshoz szükséges vegyszerek és kéztörlők sem. Ezen kívül egérürüléket és egeret is találtak. Az áldatlan állapotokról videót is készítettek.

Még két hétig tart az ebzárlat, veszettség ellen vakcinázzák a rókákathttp://www.life.hu/news/20190402-meg-ket-hetig-tart-az-ebzarlat-veszettseg-ellen-vakcinazzak-a-rokakat.htmlA rókák tavaszi veszettség elleni vakcinázása miatt tilos kutyát sétáltatni március 29. és április 14. között. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti. NewsOrigoCsaláson kapták a férfit, aki azt állította, 3311-ből tért visszahttp://www.life.hu/news/20190402-csalason-kaptak-a-ferfit-aki-azt-allitotta-3311bol-tert-vissza.htmlSzinte a semmiből bukkannak fel manapság a magukat időutazónak tartó egyének. Az összeesküvés-elméletek hívei általában hisznek nekik, ám most egyikük csúfosan lebukott. NewsOrigoSzíntévesztő volt az Emiliano Salát szállító pilótahttp://www.life.hu/news/20190401-szinteveszto-volt-az-emiliano-salat-szallito-pilota.htmlTragikus körülmények között hunyt el a fiatal focista, a Cardiff City új reménysége, Emiliano Sala. Most kiderült néhány olyan információ a pilótáról, amelyek magyarázatot adhatnak a történtekre. News--Bekamerázta a garázsát a férfi, hogy megtudja, egy szellem rak-e rendethttp://www.life.hu/news/20190401-bekamerazta-a-garazsat-a-ferfi-hogy-megtudja-egy-szellem-rake-rendet.htmlA 72 éves Stephen Mckears meglepő dologra lett figyelmes egy reggel. Műhelyében valaki összepakolt. A családban lévő gyerekek szellemre gyanakodtak, egy barátja segítségével bekamerázta a helyiséget. Amikor megnézte a felvételt, megdöbbent. News--Az eltűnt maláj géppel kapcsolatban újabb információ került előhttp://www.life.hu/news/20190331-az-eltunt-malaj-geppel-kapcsolatban-ujabb-informacio-kerult-elo.htmlA világ talán egyik legnagyobb rejtélyének nevezhetnénk a 2014. március 8-án eltűnt maláj gép esetét. Most újabb információ látott napvilágot a történtekkel kapcsolatban. News--Elhunyt Rafael Henzel, a népszerű rádióshttp://www.life.hu/news/20190331-elhunyt-rafael-henzel-a-nepszeru-radios.htmlTúlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget 2016-ban Rafael Henzel rádiós, aki a napokban hunyt el szívroham következtében. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.