Ilyen az élete a nőnek, Piyah-nak, akinek hiányzik a fél teste – videó

Forrás: Youtube/ BBC Three -
rendellenesség Piyah férfi test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Piyah élete nem hétköznapi, és egyáltalán nem egyszerű: altest nélkül, férfiként született, de ma már nőként él. Megtalálta a boldogságát, habár nem volt egyszerű. Most másokon segít. 

Piyah egy úgynevezett sacral agenesis nevű rendellenességgel jött a világra, emiatt nem fejlődött ki teljesen a teste. Deréktól lefelé szinte nincsenek testrészei, ezért csúfolták sokan félembernek. Piyah férfiként jött a világra, de azóta már nővé vált. Identitása és megjelenése miatt nagyon sok bántás éri a mindennapokban, meg kellett küzdenie a zaklatásokkal és az elutasítással.

Ilyen az élete a nőnek, Piyah-nak, akinek hiányzik a fél teste Forrás: Youtube/ BBC Three

Nemrég azonban rátalált a szerelem. Barátja, Andrew angyalnak hívja. Piyah az életével nagyon jól boldogul: gördeszka segítségével tud mozogni. Arra tette fel az életét, hogy segítsen az LGBTQ + közösség fogyatékossággal élő nőtagjain – írja a BBC a Piyah-ról készült dokumentumfilmhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.