Néhány perccel az esés után meghalt a januárban kútba zuhant spanyol kisfiú

Forrás: Shutterstock -
halál zuhanás kút kisfiú boncolás tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány perccel az esést követően életét veszítette az a kétéves spanyol kisfiú, aki három hónappal ezelőtt egy feltehetően illegálisan fúrt kútba zuhant – derült ki a hétfőn nyilvánosságra hozott hivatalos igazságügyi orvosszakértői jelentésből.

A kétéves Julen holttestét 13 nappal azután találták meg és hozták a felszínre, hogy a kisfiú családja szeme láttára eltűnt a szűk, 25 centiméter átmérőjű, 70 méter mély vájatban az andalúziai Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén – írja az MTI.

Megmentésére nagyszabású akciót indítottak, a munkálatokban mintegy 300 ember vett részt, és az egész ország feszült figyelemmel kísérte az eseményeket. Sokan az utolsó pillanatig reménykedtek, hogy életben találják a gyereket.

A málagai törvényszéki orvostani intézet négy munkatársa által készített boncolási jelentés most véget vet a számtalan találgatásnak és elméletnek, amely az üggyel kapcsolatban azóta megjelent.

A szakértők kimondták: a kisfiú a zuhanás közben szerzett koponya- és gerincvelő-sérülésbe halt bele, mindössze néhány perccel az esés után. Véleményük szerint a járat egy kiszögellése okozhatta a sérüléseket, mivel a 70 méteres zuhanás után más törés nem volt a testén.

Illegálisan fúrt kútba zuhant a fiú Forrás: Shutterstock

Egyértelműen kizárták azt az elméletet, hogy a gyereket a mentési munkálatok közben sebesítették meg halálosan, amelyre az eljárás eddigi egyetlen gyanúsítottjának ügyvédje alapozta a védelmet.
A kisfiú halála miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják annak a birtoknak a tulajdonosát, ahol a tragédia bekövetkezett.

A helyi önkormányzat azt állítja, hogy nem adott engedélyt kútfúrásra ezen a területen, a fúrást végző cég vezetője pedig úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

Notre Dame - Sikerült megmenteni a székesegyház szerkezetéthttp://www.life.hu/news/20190416-notre-dame-tuz-sikerult-megmenteni-a-szekesegyhaz-szerkezetet.htmlKigyulladt és órákon át égett a francia főváros, Párizs egyik jelképe, a Notre Dame székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján, a tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete. News--Áruházak kukáiból szerzi be az élelmiszert egy családhttp://www.life.hu/news/20190415-aruhazak-kukaibol-szerzi-be-az-elelmiszert-egy-csalad.htmlEgy amerikai házaspár vallott arról, mennyit spórolnak havonta azzal, hogy guberálnak. NewsOrigoLángokban áll a párizsi Notre-Dame: sokkoló felvételekhttp://www.life.hu/news/20190415-langokban-all-a-parizsi-notredame-sokkolo-felvetelek.htmlLángokban áll a párizsi Notre-Dame. A 856 éves épület toronyablakain hatalmas lángok csapknak ki. News--Egy új bizarr elmélet szerint nem csak egy Napunk vanhttp://www.life.hu/news/20190415-egy-uj-bizarr-elmelet-szerint-nem-csak-egy-napunk-van.htmlA legújabb összeesküvés-elmélet szerint a Napunkból nem csak egy van. NewsOrigoAz autókkal erőszakoskodó pécsi férfi börtönbe kerülhet (18+)http://www.life.hu/news/20190415-az-autokkal-eroszakoskodo-pecsi-ferfi-bortonbe-kerulhet.htmlA kocsikat megrongáló és azokkal szexuális aktust létesítő pécsi férfi sajtóértesülések szerint börtönbe kerülhet. NewsOrigoHamarosan itt az igazi tavasz: 20-23 fokot mérhetünkhttp://www.life.hu/news/20190414-hamarosan-itt-az-igazi-tavasz-2023-fokot-merhetunk-a-jovo-heten-idojaras.htmlMelegszik az idő a következő napokban: a leghidegebb órákban helyenként még mínuszok is lehetnek, míg napközben néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.