Időjárás: vihar vet véget a nyárias melegnek

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
zivatar vihar időjárás Nyár Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyárias meleg lesz ma, estére azonban megérkeznek a záporok, zivatarok.

A Köpönyeg előrejelzése szerint a hét utolsó munkanapján egyre vastagodó felhőzetre, este nyugat felől záporokra, zivatarokra számíthatunk. Nyáriasan meleg idő lesz 25–29 °C közötti hőmérséklettel. A délnyugati szél erős, olykor viharos lesz.

Szombaton délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső. Délután – a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására – csökken a felhőzet, de futó zápor még ekkor is előfordul. 15 és 21 fok közé esik a hőmérséklet.

Búcsút mondhatunk a nyárias időnek Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Még erős lesz a légmozgás. A csúcsérték 18 fok körül alakul.

Jövő hét elején, hétfőn és kedden változóan felhős, szeles időre van kilátás. Mindkét nap előfordulhat zápor. 15–21 °C közötti értékeket mérhetünk délutánonként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.