Marad a szeles, csapadékos időjárás

Forrás: Shutterstock -
időjárás hűvös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten is marad a szeles, csapadékos időjárás. Május első napjaiban helyenként 20 fok körül, a hétvégén viszont néhol csak 10 fok körül alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig akár 2 fokig is hűlhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn

a nap első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, kora délutántól azonban előbb keleten, majd a középső országrészben csökken a felhőzet, és némi napsütésre is van esély. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A szél a Dunántúlon és a főváros környezetében időnként megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik, másutt legfeljebb élénk széllökések lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 5–10, a legmagasabb hőmérséklet 13–19 fok között valószínű.

Kedden

többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés elsősorban az északi határszélen lehet. Többfelé lesz eső, zápor, néhol esetleg zivatar. Nagyobb területen és mennyiségben a keleti megyékben eshet. Megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 5–10 fok lesz. Napközben 12–18 fokig melegszik a levegő.

Forrás: Shutterstock


Szerdán,

május elsején főként az ország keleti felén valószínű eső, zápor, de délutántól ott is egyre kevesebb helyen lehet csapadék. A szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A minimum-hőmérséklet 5–10 fok között, a nappali maximumok 14–21 fok között alakulnak.

Csütörtökön

több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehet zápor, egy-egy zivatar. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3–11, a legmagasabb hőmérséklet 17–22 fok között alakul.

Pénteken

többfelé várható eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A minimum-hőmérséklet 7–12 fok között valószínű. A nappali maximumok 14–20 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap

is több helyen lesz eső, zápor. Emellett megerősödik, többfelé viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban szombaton 5–10, vasárnap 2–8 fok lesz. Napközben szombaton 10–15, vasárnap 8–15 fok várható – olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.