Bemutatják annak a kislánynak a naplóját, akit 13 éves korában Auschwitzban öltek meg

zsidóság Auschwitz Napló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Instagramon mutatják be a 13 éves korában Auschwitzban megölt magyar zsidó kislány naplóját.

Éva története címmel az Instagramon mutatják be a 13 éves korában Auschwitzban megölt magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplóját – számolt be róla az MTI. Az alkalmazás felhasználásával próbálják közelebb vinni a mai tizenévesekhez az egykori tragédiát. Heyman Éva három és fél hónapon át vezetett naplót 1944-ben Nagyváradon májusi deportálásáig.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Eva.Stories Official Trailer

Eva (@eva.stories) által megosztott bejegyzés,

A háborút édesanyja túlélte. Megtalálta, és több mint ötven évvel ezelőtt könyv formájában kiadta lánya írását, amely azóta feledésbe merült. Az izraeli vállalkozás azonban új formában megpróbálja életre kelteni történetét. Az „eva.stories” fióknak néhány nap alatt több százezer követője lett.

Az oldalon számos videóüzenet fog megjelenni, amelyekben színészek segítségével az elkövetkező időszakban megelevenítik az Évával 1944-ben Magyarországon történteket: a megkülönböztető intézkedéseket, a gettóba zárását, egészen az Auschwitzba tartó vonatra tereléséig.

Megkóstolták a világ legkeserűbb likőrjét: videóhttp://www.life.hu/news/20190502-megkostoltak-a-vilag-legkeserubb-likorjet.htmlAmerikaiak kóstolták meg a svédek hírhedt likőrjét. A reakciójukról videó készült. NewsOrigoNem szabad ásványvizes palackot hagyni az autóban http://www.life.hu/news/20190502-nem-szabad-asvanyvizes-palackot-hagyni-az-autoban-ezert.htmlTűzoltók figyelmeztetnek arra, miért nem szabad ásványvizes palackot hagyni a forró autóban. NewsOrigoElképesztő Jégvarázs-produkciót mutattak be a Britain's Got Talentbenhttp://www.life.hu/news/20190430-elkepeszto-jegvarasz-produkciot-mutattak-be-a-britains-got-talentben.htmlA Jégvarázs egyik betétdalát, a Let It Go!-t adta elő egy házaspár a Britain's Got Talent színpadán. A produkció meglehetősen szürreálisra sikerült. NewsOrigoDurván megviccelte feleségét egy férfi – Videóhttp://www.life.hu/news/20190501-durvan-megviccelte-feleseget-egy-ferfi.htmlDurván megviccelte a feleségét egy férfi, aki a jelenetet videóra is vette, és feltöltötte az internetre. Sok felhasználó kiakadt a felvételen. NewsOrigoA lottómilliomos fiatal, Jane Park annyira unatkozik, hogy munkát keresnehttp://www.life.hu/news/20190429-a-lottomilliomos-fiatal-jane-park-annyira-unatkozik-hogy-munkat-keresne.htmlJane Park a milliomosok gondtalan életét éli, de úgy tűnik, ez nem elég izgalmas számára: annyira unatkozik, hogy még azt is fontolóra vette, hogy munkát keres. NewsOrigoBuszbalesetben elhunyt a török Alanyaspor cseh válogatott futballistájahttp://www.life.hu/news/20190429-buszbalesetben-elhunyt-a-torok-alanyaspor-cseh-valogatott-futballistaja.htmlBuszbalesetben elhunyt Josef Sural, a török élvonalban szereplő Alanyaspor cseh válogatott futballistája. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.