Az édesanya szerint 12 éves kislánya egy sorozat miatt lett öngyilkos

Forrás: Thinkstock -
édesanya öngyilkos tinédzser gyász kislány öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy sorozatot vádol kislánya öngyilkossága miatt egy édesanya.

Egy megtört édesanya osztotta meg személyes történetét a Daily Maillel, ezzel szeretne segíteni a többi anyukának. Rachael elárulta, egy sorozat miatt öngyilkosságot követett el 12 éves lánya. A kis Jessica a Tizenhárom okom volt című sorozatot nézte a Netflixen, ami az anyuka szerint nagyon rossz hatással volt rá. A történet arról szól, hogy egy tinédzser tizenhárom videót küld el a barátainak, amelyben megmagyarázza, miért lett öngyilkos.

Jessica a szobájában akasztotta fel magát és hátrahagyott üzenetében azt írta az édesanyjának, hogy hat oka volt arra, hogy megölje magát.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Be kellene az egészet tiltani. A lányom ezt nézte a barátaival, és ez a sorozat azt sugallja a gyerekeknek, hogy végezzenek magukkal. Jessica az ismerőseivel együtt folyamatosan kibeszélte a történéseket. Szeretném figyelmeztetni a szülőket, figyeljenek jobban oda arra, mit néz a gyerekük” – nyilatkozta a megtört édesanya.

Felmérések egyébként kiderítették, hogy a sorozat ideje alatt valóban megnőtt az öngyilkosságok száma a fiatalok körében. A sorozatot Angliában 18-as karikával adták, ugyanakkor sokak szerint még ez is kevés volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.