A kapszulás kávé nem annyira környezetszennyező, mint eddig gondoltuk

Forrás: Shutterstock -
újrahasznosítás környezetszennyezés kávé kapszulás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan úgy gondolják, hogy nincs nagyobb pazarlás, mint a kapszulás kávé. Egy tanulmány most az ellenkezőjét állítja. Mutatjuk az eredményeket. 

Rengetegen imádják a kapszulás kávék különböző ízvariációit, ám legalább ennyien háborodnak fel környezetszennyező hatásán. Egy tanulmány azonban most bebizonyította, hogy egyáltalán nem annyira nagy az ökológiai lábnyoma, mint ahogy azt elsőre gondolnánk – írja a Blikk.

A University of Bath végzett egy kutatást, amelyben megvizsgálták a kávébabok útját a leszedéstől a megsemmisítésig. Kiderült, hogy a kapszulás kávénál rosszabb a filteres kávé, amelyhez több víz és kávészem szükséges.

Újrahasznosítani is lehet a kávékapszulát Forrás: Shutterstock

Egy barista szerint sokan annyira felháborodtak a kapszulás kávén, hogy nem is gondolnak rá, vannak gyártók, akik újrahasznosítás céljából visszaveszik a kapszulákat, valamint vannak már papírból készült, 2 hét alatt lebomló kapszulák is. A környezetnek egyébként az instant kávé fogyasztásával tennénk a legjobbat – írja a tanulmány.

Időjárás: rekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyárhttp://www.life.hu/news/20190513-idojaras-rekkeno-hoseg-nelkul-mulhat-el-az-idei-nyar.htmlRekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyár – legalábbis ez derül ki az időjósok előrejelzéséből. NewsOrigoMegható bejegyzéssel emlékeztek meg a szülők Madeleine McCann 16. születésnapjárólhttp://www.life.hu/news/20190513-meghato-bejegyzessel-emlekeztek-meg-a-szulok-madeleine-mccann-16-szuletesnapjarol.htmlMadeleine McCann 16. születésnapja alkalmából a szülők egy megható bejegyzéssel köszöntötték eltűnt lányukat. News--Zacher Gábor zárhatja le a kokaintúladagolásos ügyet: őt rendelték ki szakértőnekhttp://www.life.hu/news/20190513-zacher-gabor-zarhatja-le-a-kokaintuladagolasos-ugyet-ot-rendeltek-ki-szakertokent.htmlZacher Gábort kérték fel egy évek óta húzódó ügyben szakértőnek: egy fiatal férfi kokaintúladagolásban hunyt el, a toxikológusnak pedig meg kell állapítania, a párja segíthetett-e volna a férfin. News--Hidegfront, szél, csapadék várható a következő napokbanhttp://www.life.hu/news/20190512--hidegfront-szel-csapadek-varhato-a-kovetkezo-napokban-idojaras.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat 5 megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki: a jövő hét elején biztosan nem lesz jó idő. NewsOrigoDokumentumfilm készül Michael Schumacherrőlhttp://www.life.hu/news/20190512-michael-schumacher-f1-vilagbajnokrol-szolo-dokumentumfilmet-mutatnak-be-decemberben.htmlDecember elején debütál a német és svájci mozikban a Michael Schumacher világbajnok Formula 1-es autóversenyzőről szóló dokumentumfilm.News--Futóverseny miatt lezárásokra kell számítani Budapestenhttp://www.life.hu/news/20190512-futoverseny-miatt-lezarasokra-kell-szamitani-budapesten-vasarnap-1-2-3-4.htmlFutóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani ma délelőtt Budapesten, szakaszosan és időszakosan lezárják például a budai és a pesti rakpartot, valamint a Margit hidat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.