Medvét láttak Szilvásvárad környékén

Forrás: Shutterstock -
medve Nagyvisnyó Bükki Nemzeti Park Szilvásvárad
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilvásvárad közelében medvét láttak a napokban. A Bükki Nemzeti Park munkatársai több jelentést is kaptak az utóbbi hetekben. 

„Az utóbbi napokban is láttak medvét Szilvásvárad és Nagyvisnyó közelében. Több helyi lakostól érkezett bejelentés egy kifejlett barna medve megfigyeléséről, ami a településeket kikerülve haladt a Bükk nyugati peremén. Az állat nemére vonatkozóan nincs információnk” – nyilatkozta az Infostartnak Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) zoológiai szakreferense. Március végétől kezdve szaporodtak meg a bejelentések a Sajó-völgy, illetve a Heves-Borsodi-dombság területéről.

Csőgér Bálint, Nagyvisnyó polgármestere elmondta, szemtanúk szerint egy kerítés mellett szaladt az állat a Bükk irányába. Úgy véli, hogy tarthat az emberektől, hiszen nem keres élelmet a kukákban vagy a település területén.

Medvét láttak Magyarországon – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.