Funkcionálisan kihaltnak nyilvánították a vadon élő koalákat

Forrás: BELGA/AFP/Virginie Lefour -
természet kihalás környezetvédelem eukaliptusz funkcionálisan kihalt koala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az erdők pusztítása és a klímaváltozás a koalákra is rendkívül rossz hatással van. Már csak 80 ezer vadon élő példány van belőlük, így funkcionálisan kihaltnak nyilvánították őket. 

Funkcionálisan kihaltnak nyilvánították a koalákat, mivel már csak 80 ezer vadon élő példányuk létezik. Az erdők irtása és a klímaváltozás nekik sem tett jót. De mit jelent az, ha egy állat funkcionálisan kihalt?

Már csak 80 ezer koala él vadon Forrás: BELGA/AFP/Virginie Lefour

A Nuus cikke szerint ezek az állatok megeszik az eukaliptuszok levelét, ürülékük pedig segít trágyázni az erdőt, így segítenek fenntartani az ökoszisztémát.

Ám a megmaradt 80 ezer példány nagyon kevés ahhoz, hogy ellássák ezt a funkciót, így ezt az állatot is funkcionálisan kihaltnak kell tekinteni, ahogyan a dingókat is. Belőlük is rendkívül kevés van már, így elszaporodtak azok a rágcsálók, amikkel ezek az állatok táplálkoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.