A jövő héten is gyakran esik majd az eső

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten is többször lesz eső, a szél is megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. Lehűlésre viszont nem kell számítani, továbbra is jellemzően 20 fok körül alakulnak majd a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a többórás napsütés mellett több helyen várható zápor, nagyobb eséllyel a Dunántúlon zivatar is. Főként a Dunántúlon megerősödik a szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 8–16 fok lesz, délnyugaton lesz hűvösebb az idő. Napközben 19–24 fokig melegszik a levegő.

Kedden délelőttig az északkeleti megyékben még erősen felhős lesz az ég, és ott eső, zápor is valószínű. Napközben azonban már országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és szórványos jelleggel kell záporra, zivatarra számítani. A szél többfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet 8–14, maximum-hőmérséklet 16–23 fok között alakul, délnyugaton lehet a hűvösebb.

Forrás: Thinkstock


A rövidebb napos időszakok mellett szerdán is többfelé valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8–14, a legmagasabb pedig 17–23 fok között alakul.


Csütörtökön több órára kisüt a nap. A Dunántúl északi felén és Budapest körül csak kis eséllyel lehet csapadék, másutt szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet 8–13 fok között valószínű. A nappali maximumok 18–24 fok között alakulnak.


Pénteken napos idő várható, csak helyenként lehet futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 6–12, a legmagasabb 18–23 fok között alakul.


Szombaton délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és nyugat, délnyugat felől záporok, zivatarok várhatóak. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 7–14 fok lesz. Napközben 20–25 fokig melegszik a levegő.


Vasárnap a rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, és többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani. A minimum-hőmérséklet 9–14, a maximum-hőmérséklet 18–24 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.