Folytatódik az esőzés: záporok, zivatarok várhatóak

Forrás: Shutterstock -
május időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár már lassan vége a májusnak, a következő napokban sem lesz igazán jó idő. 

Szerda


Erősen felhős, nyugaton borult lesz az ég. A Dunántúlon eső, keleten zápor, zivatar várható. Néhol felhőszakadás és jégeső is kialakul. A zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek! Nyugaton 15–20, keleten 20–25 fok között alakul a hőmérséklet.


Csütörtök


Erősen felhős marad az ég, csak estefelé csökkenhet tartósabban a felhőzet. Eleinte többfelé, majd szórványosan valószínű eső, záporeső. Az ÉNy-i szél többfelé lesz erős. 10 és 20 °C közötti értékeket mérhetünk, nyugaton lesz a hűvösebb.


Péntek


Többórás napsütésre és gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Zápor, zivatar főleg a keleti tájakon alakulhat ki. 20–25 fok közé melegszik a levegő – olvasható a koponyeg.hu-n.

Forrás: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a heves zivatarok miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Csütörtök reggel az északi, északnyugati megyékben még sokfelé eshet, napközben elszórtan lehet kisebb eső, záporok, keleten egy-egy zivatar. A Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Délután 13–23 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.