Dunai hajóbaleset: a hét holttest közül kettőt azonosítottak

turista Duna holttest parlament hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dunán történt hajóbalesetnek eddig hét halálos áldozatát találták meg, a kimentett hét túlélő dél-koreai állampolgár - közölte Pál Adrián rendőr ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. Közölte, a halottak közül két áldozatot sikerült azonosítani.

Hozzátette: továbbra is 21 eltűnt személyt keresnek, ez most a hatóságok legfontosabb feladata. Az elsüllyedt Hableány turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyermek. A kapitányon és a matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők.

Pataki Zsolt Gábor tűzoltó ezredes arról beszélt, hogy a Duna teljes déli szakaszán folyik az áldozatok és a lehetséges túlélők felkutatása; felvették a kapcsolatot a szerb hatóságokkal is.

Dunai hajóbaleset: a szállodahajó elején jól látható a sérüléshttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-a-szallodahajo-elejen-jol-lathato-a-serules.htmlJól láthatóak a sérülés nyomai azon a szállodahajón, amely szerda este a Hableány nevű turistahajóval ütközött össze. News--Dunai hajóbaleset: az ORFK büntetőeljárás keretében vizsgálják a történtekethttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-az-orfk-buntetoeljaras-kereteben-vizsgaljak-a-tortenteket.htmlBüntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják, mi vezethetett a szerda esti dunai hajóbalesethez - közölte Pál Adrián rendőr ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján.NewsOrigoDunai hajóbaleset: meghallgatták a Hableány turistahajó cégvezetéséthttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-meghallgattak-a-hableany-turistahajo-cegvezeteset.htmlMeghallgatták a rendőrök a szerdán este balesetet szenvedett Hableány elnevezésű turistahajó tulajdonosait és teljes cégvezetését - mondta Tóth Mihály, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője csütörtökön az MTI-nek.News--Dunai hajóbaleset: gyermek is volt a fedélzetenhttp://www.life.hu/news/20190530--dunai-hajobaleset-gyermek-is-volt-a-fedelzeten.htmlA dél-koreai nagykövetség munkatársai megerősítették, hogy gyermek is tartózkodott a szerda este elsüllyedt turistahajó fedélzetén. News--Hajózási szövetség: 75 éve nem volt ilyen súlyos hajóbaleset az országbanhttp://www.life.hu/news/20190530-hajozasi-szovetseg-75-eve-nem-volt-ilyen-sulyos-hajobaleset-az-orszagban.htmlLegutóbb 75 évvel ezelőtt volt olyan súlyos hajóbaleset Magyarországon, mint amilyen szerda este történt a Margit híd közelében – mondta Horváth Imre, a Magyar Hajózási Országos Szövetség főtitkára csütörtök reggel az MTI-nek. News--Dunai hajóbaleset: videón, ahogy a szállodahajó maga alá gyűri a Hableánythttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-videon-ahogy-a-szallodahajo-maga-ala-gyuri-a-hableanyt.htmlAz Időkép webkamerája rögzítette a tegnap esti hajóbalesetet a Parlamentnél, a Hotel Victoria tetejéről. A kamera folyamatosan a Parlamentre és a Margit hídra fókuszál. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.