Dunai hajóbaleset: az ORFK büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket

Fotó: Medgyesi Milán - Origo -
turista Duna Dél-Korea ORFK hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják, mi vezethetett a szerda esti dunai hajóbalesethez - közölte Pál Adrián rendőr ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hét halottat találtak és továbbra is 21 eltűntet keresnek a Duna teljes déli szakaszán.
Közölte, szerda este 21.05-kor történt a baleset és az első bejelentés 10 perccel később érkezett a tevékenységirányítási központhoz. Az ütközés után a Hableány nevű hajó oldalára fordult és nagyon gyorsan, hét másodperc alatt elsüllyedt.

Az ORFK büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Az MTI kérdésre azt közölték, a Viking Sigyn hajó "svájci illetőségű céghez tartozik", kapitánya pedig ukrán állampolgár, akit már meghallgattak a balesettel kapcsolatban.
Kérik: aki látta a balesetet, azonnal jelentkezzen a rendőrségen.


Dunai hajóbaleset: meghallgatták a Hableány turistahajó cégvezetéséthttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-meghallgattak-a-hableany-turistahajo-cegvezeteset.htmlMeghallgatták a rendőrök a szerdán este balesetet szenvedett Hableány elnevezésű turistahajó tulajdonosait és teljes cégvezetését - mondta Tóth Mihály, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője csütörtökön az MTI-nek.News--Időjárás: több megyében továbbra is zivatarokra, sok esőre figyelmeztetnekhttp://www.life.hu/news/20190530-idojaras-tobb-megyeben-tovabbra-is-zivatarokra-sok-esore-figyelmeztetnek.htmlTöbb megyében továbbra is zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--Dunai hajóbaleset: gyermek is volt a fedélzetenhttp://www.life.hu/news/20190530--dunai-hajobaleset-gyermek-is-volt-a-fedelzeten.htmlA dél-koreai nagykövetség munkatársai megerősítették, hogy gyermek is tartózkodott a szerda este elsüllyedt turistahajó fedélzetén. News--Hajózási szövetség: 75 éve nem volt ilyen súlyos hajóbaleset az országbanhttp://www.life.hu/news/20190530-hajozasi-szovetseg-75-eve-nem-volt-ilyen-sulyos-hajobaleset-az-orszagban.htmlLegutóbb 75 évvel ezelőtt volt olyan súlyos hajóbaleset Magyarországon, mint amilyen szerda este történt a Margit híd közelében – mondta Horváth Imre, a Magyar Hajózási Országos Szövetség főtitkára csütörtök reggel az MTI-nek. News--Heten meghaltak, heten megsérültek, több embert még keresnekhttp://www.life.hu/news/20190530-heten-meghaltak-heten-megserultek-tobb-embert-meg-keresnek.htmlHeten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik hajó elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. Nagy erőkkel folyik a mentés, amelybe a rendőrök és a tűzoltók mellett a katonák is bekapcsolódtak, a Duna teljes magyarországi szakaszán. News--Dunai hajóbaleset: videón, ahogy a szállodahajó maga alá gyűri a Hableánythttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-videon-ahogy-a-szallodahajo-maga-ala-gyuri-a-hableanyt.htmlAz Időkép webkamerája rögzítette a tegnap esti hajóbalesetet a Parlamentnél, a Hotel Victoria tetejéről. A kamera folyamatosan a Parlamentre és a Margit hídra fókuszál. NewsOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.