Dunai hajóbaleset: már csak egy ember van kórházban

Hableány túlélő Duna katasztrófa kórház hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak egy ember van kórházban a szerda esti dunai hajóbaleset túlélői közül - hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtök délután.

A Híradóban azt mondták, már csak egy bordatöréses beteget kezelnek kórházban, a többieket hazaengedték.

A Parlamentnél szerda este történt balesetben legalább heten meghaltak, 21 embert, köztük egy ötéves kislányt és több 70 év körüli embert keresnek. A baleset este, nem sokkal 9 óra után történt a Margit hídnál; a Viking szállodahajóval ütközött össze a nála jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, és másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A túlélőket kórházba vitték, valamennyien könnyebben sérültek meg.

A pillanat, amikor a két hajó összeütközött Forrás: police.hu


Az M1 információi szerint a szerdai volt a dél-koreai turistacsoport első napja Budapesten, a városnéző hajó este nyolckor futott ki fedélzetén 33 turistával és kéttagú személyzettel. Az M1-en bemutatták a balesetben érintett másik hajót, a Viking szállodahajót, amely látszólag alig sérült meg a balesetben. A szállodahajóra azóta visszamehettek az emberek.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.