Dunai hajóbaleset: térképen tette közzé a rendőrség, hol találták meg a holttesteket

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
holttest térkép rendőrség Dunai hajóbaleset tragédia katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 29-én, este 9 óra után egy szállodahajó ütközött egy koreai turistacsoportot szállító személyhajóval. A kishajónak esélye sem volt, azonnal elsüllyed.

Eddig biztosan 7 halottról tudunk, akik sajnálatos módon nem élték túl a szerdai hajókatasztrófát. Egy szállodahajó ütközött egy személyhajóval. A koreai turistacsoport egy része a kabinban, másik része a fedélzeten tartózkodott. Utóbbiaknak volt egyedül esélyük a túlélésre.

Virágok és mécsesek a rakparton a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 30-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A koreai sajtó munkatársai már Budapesten vannak, és meg is szólaltatták a túlélőket, akik borzalmas dolgokról számoltak be.

A rendőrség és a hatóságok nagy erőkkel keresik a vízbe esett turistákat, még 21 embert keresnek. Közzétettek továbbá egy térképet, amelyen a megtalált holttestek helyeit tüntették fel. A térkép ITT található, a kiemelés dátumával és időpontjával együtt, írta meg a Bors.

Dunai hajóbaleset: megszólaltak a túlélőkhttp://www.life.hu/news/20190531-dunai-hajobaleset-megszolaltak-a-tulelok.htmlMint ismeretes szörnyű hajókatasztrófa történt május 29-én, késő este. Egy személyhajó és egy szállodahajó ütközött, a személyhajó drámai gyorsasággal elsüllyedt. A kishajó koreai turistákat számított. A fél világ beszámolt a tragédiáról, a koreai sajtó képviselői már megérkeztek hazánkba és meg is szólaltatták a túlélőket, akik hátborzongató dolgokról számoltak be. NewsOrigoDunai hajóbaleset: őrizetben a szállodahajó kapitányahttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-orizetben-a-szallodahajo-kapitanya.htmlA szerdai dunai hajóbalesettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát - közölte a rendőrség csütörtök este az MTI-vel. News--Dunai hajóbaleset: nyilvánosságra került a vízirendészet hangfelvételehttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-nyilvanossagra-kerult-a-vizirendeszet-hangfelvetele.htmlA Trend FM birtokába jutott az a hangfelvétel, melyen vízimentők és a környéken állomásozó hajók rádiózása hallható. A felvétel nagyon felkavaró.NewsOrigoÍme, a hős kapitánynő, aki két embert is kimentett a Dunából a hajóbaleset utánhttp://www.life.hu/news/20190530-ime-a-hos-kapitanyno-aki-ket-embert-is-kimentett-a-dunabol-a-hajobaleset-utan.htmlRaub Emőke az egyik turistahajó kapitánya. Ő és a legénysége két embert tudott kimenteni a Dunából a szerdai hajóbaleset után. Az Origónak elmondta, mi történt pontosan. News--Dunai hajóbaleset: akár 5 perc alatt kihűlhetett a folyóba esett áldozatok testehttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-akar-5-perc-alatt-kihulhetett-a-folyoba-esett-aldozatok-teste.htmlA Duna magas vízszintje, gyors folyása és hőmérséklete alaposan csökkentette a tegnapi dunai hajóbaleset áldozatainak túlélési esélyét. NewsOrigoDunai hajóbaleset: a szakértő szerint még napokba telhet a hajóroncs kiemelésehttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-a-szakerto-szerint-meg-napokba-telhet-a-hajoroncs-kiemelese.htmlAkár napok, de egy hét is eltelhet, mire kiemelhetik a szerda este a Dunába süllyedt sétahajó roncsait a búvárok – mondta Sopronyi Richárd, a Diving Island Kft. ügyvezető igazgatója. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.