Turistahajónak ütközött egy tengerjáró hajó Velencében, többen megsérültek

Forrás: AFP/Miguel Medina -
Velence hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy lehorgonyzott turistahajónak ütközött egy irányíthatatlanná vált tengerjáró luxushajó Velencében, a kikötői hatóságok szerint legalább négyen könnyebben megsérültek.

Olasz médiaértesülések szerint a baleset motorhiba miatt történt. Az MSC Cruises genfi székhelyű nemzetközi hajózási vállalat Opera nevű luxushajója hangosan dudált, ahogy közeledett a kikötőhöz, mire a járókelők futásnak eredtek. A 2679 utas szállítására alkalmas, 54 méter magas és 275 méter hosszú Opera ez után belerohant a mólóba és az ott horgonyzó kisebb turistahajóba. Az ütközéskor többen vízbe estek.
Luigi Brugnaro velencei polgármester a Twitteren megerősítette a baleset hírét, amely a Velence központjában található Giudecca csatornán történt. Régóta vita tárgyát képezi, hogy kitiltsák-e a tengerjáró hajókat a lagúnaváros egyre zsúfoltabb vízi útjairól.
Az MSC Opera műszaki hiba miatt 2011 májusában félbeszakítani kényszerült egyik útját a Balti-tengeren. Akkor Stockholmban tette partra 1800 utasát, akik úti célja eredetileg Szentpétervár lett volna.

Illusztráció. Forrás: AFP/Miguel Medina

A luxushajók biztonsági hiányosságai újra előtérbe kerültek az után, hogy egy szállodahajó nekiütközött egy dél-koreaiakat szállító turistahajónak a Duna budapesti szakaszán. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, és 21-en eltűntek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.