Dunai hajóbaleset: egy elmélet szerint átfesthették a Viking Sigyn hajót

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Viking Sigyn halál Hableány hajó rendőrség hajó baleset tragédia nyomozás bizonyíték festés hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az interneten keringő hír szerint átfesthették a Viking Sigyn szállodahajót, amely elsüllyesztette a Hableány turistahajót. 

A Bors információi szerint egy olyan hír kering az interneten, amely szerint a németországi Passauban átfestették a Viking Sigyn szállodahajót, amely egy baleset következtében elsüllyesztette a Hableány turistahajót a Margit hídnál. Ám valószínűleg ez csupán álhír.

Már több holttestet megtaláltak a kutatócsapatok Fotó: Polyák Attila - Origo

„Amennyiben ez történt volna, azt a nyomozás hátráltatásaként, a nyomok eltüntetésére tett kísérletként értékelném. Csakhogy jóval inkább azt gondolom, hogy itt megtévesztésről van szó, meglátásom szerint a hajó átfestése csak úgy lehetséges, ha partra emelik, vagy szárazdokkba vontatják, de ez aligha történhetett meg. Ráadásul egy szakértő pillanatok alatt megállapítaná a friss festést. Azonban továbbra is hangsúlyozom: a hajót le kellene foglalni, hogy a bizonyítási eljárást teljes körűen lefolytathassák” – mondta a lapnak a Hableány eltűnt matrózának családját képviselő dr. Magyar György.

A cikkben olvasható, hogy az ügyészség megerősítette, idén ez volt a Viking hajó kapitányának, Jurij C-nek a második balesete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.