Ufónak vélték a rejtélyes fénycsóvát, amely elhúzott Kína felett

Kína ufó rakétakísérlet űrhajó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kína négy régiójában is látni lehetett azt a titokzatos, erős fényű fénycsóvát, amelyet többen ufónak véltek. Mások szerint katonai kísérletek állhatnak a háttérben.

Titokzatos fénycsóva húzott át vasárnap Kína egén. A jelenségről videót is készítettek – írja a Mirror. Rengetegen gyanakodtak ufójelenségre, ám ezzel kapcsolatban kidolgozottabb teóriák nem láttak napvilágot.

Titkos katonai rakétakísérletekre is többen gyanakodtak. Ez az elmélet akár helytálló is lehetne, hiszen nem sokkal később, szerdán Kínában első alkalommal bocsátottak fel sikeresen űrhajót tengeri platformról. A hatóságok egyelőre nem erősítettek meg semmit, de sokan úgy vélik, kapcsolat lehet a két esemény között.

Ufónak vélték a fénycsóvát Forrás: Shutterstock

Az MTI megírta, hogy a kínai állami média szerint a Hosszú Menetelés 11 hordozórakéta összesen hét műholddal a fedélzetén hagyta el a kelet-kínai Santung tartomány partjainál, a Sárga-tengeren lévő tengeri platformot. A műholdakat mintegy 600 kilométeres magasságban állították Föld körüli pályára. A hét közül öt kereskedelmi műhold, kettő pedig olyan kísérleti műhold, amelyeket a kínai űrkutatási akadémia fejlesztett ki a tájfunok és más szélsőséges időjárási jelenségek nyomon követésére és előrejelzésére.

A szerdai felbocsátással együtt ez volt a Hosszú Menetelés 306-ik sikeres startja, de az első olyan, amely nem szárazföldi indítóálláson történt.

Peking az elmúlt években különös hangsúlyt fektetett az űrkutatás fejlesztésére. Az idei év elején űrszondát küldött a Hold nem látható, sötét oldalára, jövőre pedig hozzálát egy új űrállomás kiépítéséhez.

Ha kíváncsi vagy a szemtanúk által készített vasárnapi videóra, kattints ide!

Dunai hajóbaleset: 15 hajóval kutatja az eltűnteket a rendőrséghttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-15-hajoval-kutatja-az-eltunteket-a-rendorseg.htmlA Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság több mint 200 kilométernyi Duna-szakaszon 15 hajóval kutatja a dunai hajóbaleset során eltűnteket egészen az országhatárig - közölte a kapitányság vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. NewsOrigoA Google is felhívja a figyelmet a női labdarúgó-világbajnokságrahttp://www.life.hu/news/20190607-a-google-is-felhivja-a-figyelmet-a-noi-labdarugo-vilagbajnoksagra.htmlNői focistákkal jelent meg pénteken reggel a Google nyitóoldala. Így hívják fel a figyelmet arra, hogy ma, június 7-én kezdődik a női labdarúgó-világbajnokság. News--Dunai hajóbaleset: egy elmélet szerint átfesthették a Viking Sigyn hajóthttp://www.life.hu/news/20190607-egy-elmelet-szerint-atfestethettek-a-viking-sigyn-hajot-a-baleset-utan.htmlAz interneten keringő hír szerint átfesthették a Viking Sigyn szállodahajót, amely elsüllyesztette a Hableány turistahajót. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoDunai hajóbaleset: az áldozatot átölelve kellett a folyó medrében pihennie a kimerült búvárnakhttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-az-aldozatot-atolelve-kellett-a-folyo-medreben-pihenni-a-kimerult-buvarnak.htmlAz egyik búvár annyira kimerült a merülés során, hogy az egyik áldozatot átölelve a Duna medrében, a Hableány roncsánál kellett egy darabig feküdnie, míg összeszedte magát. NewsOrigoÚjabb Viking hajó balesetezetthttp://www.life.hu/news/20190607-ujabb-viking-hajo-balesetezett.htmlÚjabb Viking hajó balesetezett a Dunán. News--Eutanáziát kért és meghalt egy 17 éves holland lányhttp://www.life.hu/news/20190605-eutanaziat-kert-es-meghalt-egy-17-eves-holland-lany.htmlEutanáziát kért és meghalt egy 17 éves depresszióban szenvedő holland lány. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.