Dunai hajóbaleset: a Viking Sigyn kapitányáról nyilatkozott magyar kollégája

Forrás: MTI/Soós Lajos -
Viking Sigyn Hableány kapitány Dunai hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan kizárólag a Viking Sigyn ukrán származású kapitányát hibáztatják a Hableány tragédiájáért, de hosszas vizsgálat fogja kideríteni, valójában mi is történt. A hajósról egy magyar kollégája nyilatkozott, elárulta, milyen szakembernek tartja.

A Viking Sigyn kapitányának több évtizedes tapasztalata van a hajózás terén, ezért is érthetetlen, hogyan történhetett meg a borzalmas baleset. Május 29-én ment neki a hatalmas szállodahajó a Hableánynak, és süllyesztette el másodpercek alatt. A körülmények vizsgálata még zajlik, sokan azonban a szállodahajó kapitányát teszik felelőssé a történtekért. Az ukrán származású Jurij C.-ről egy magyar kollégája nyilatkozott.

Fekete zászlók a Margit híd lámpaoszlopain Forrás: MTI/Soós Lajos

„Több évtizedes hajós karrierem során nem találkoztam nála profibb szakemberrel” – kezdte a Story magazinnak a magyar munkatárs. „Nem szeretném jobb színben feltüntetni őt, mint amilyen valójában. Szeretnék pártatlan maradni, de nehezen viselem, hogy a baleset óta olyan emberek törnek pálcát felette, akik nem is ismerik” – mondta a hajós, és azt is leszögezte, a Viking is segített a mentésben a tragédia megtörténte után.

Remélem, kiderül az igazság, és olyan döntés születik, ami mindenki számára megnyugtató.

Dunai hajóbaleset: óvadék ellenében szabadul a Viking Sigyn kapitánya, a döntés felháborodást okozotthttp://www.life.hu/news/20190613-ovadek-elleneben-szabadul-a-viking-sigyn-kapitanya-felhaborodtak-a-dontesen.htmlA Viking Sigyn kapitányát 15 millió forint óvadék ellenében kiengedték az őrizetből. A Hableányon szolgáló, elhunyt magyar legénység hozzátartozóinak jogi képviselői nem értenek egyet a döntéssel. NewsOrigoDunai hajóbaleset: ruhájáról azonosították a Hableány kapitányáthttp://www.life.hu/news/20190613-dunai-hajobaleset-ruhajarol-azonositottak-a-hableany-kapitanyat.htmlA Hableány kapitányát és matrózát is családtagok azonosították. A hatóságok mindent megtettek azért, hogy elkerüljék az ezzel járó súlyos traumát. NewsOrigoDunai hajóbaleset: azonosítottak egy újabb áldozatothttp://www.life.hu/news/20190613-dunai-hajobaleset-azonositottak-egy-ujabb-aldozatot.htmlA Hableány sétahajó balesetének újabb áldozatát azonosították - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a honlapján.NewsFotó: Polyák Attila - OrigoEgy új kutatás szerint egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg hetentehttp://www.life.hu/news/20190612-egy-uj-kutatas-szerint-egy-bankkartyanyi-muanyagot-eszunk-meg-hetente.htmlAz emberek a táplálékkal átlagosan körülbelül 5 gramm műanyagot fogyasztanak hetente, ami egy bankkártya súlyának felel meg – derül ki a WWF és partnerei ma publikált tanulmányából. A mikroműanyagok emberi egészségre gyakorolt hatásáról még nem sokat tudunk, azonban a természet és saját védelmünk érdekében meg kell állítani a műanyagáradatot. News--Dunai hajóbaleset: megtalálták a Hableány magyar kapitányának holttestéthttp://www.life.hu/news/20190612-dunai-hajobaleset-megtalaltak-a-hableany-magyar-kapitanyanak-holttestet.htmlA Hableány kiemelésekor talált négy holttest közül hármat azonosítottak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a Police.hu oldalon. NewsOrigoIdőjárás: életbe lépett a harmadfokú hőségriasztáshttp://www.life.hu/news/20190612-idojaras-eletbe-lepett-a-harmadfoku-hosegriasztas.htmlÉrvénybe lépett a legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.