Dunai hajóbaleset: befizette az óvadékot az ukrán hajóskapitány

óvadék Dunai hajóbaleset hajóskapitány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Befizette az óvadékot a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként.

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig – tették hozzá.
A másodfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál – áll a közleményben.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.