Mérgezés miatt hét gyereket szállítottak kórházba a miskolctapolcai barlangfürdőből

Forrás: Flickr/nrares -
Miskolctapolca klór mérgezés barlangfürdő Miskolc kórház barlang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghibásodott a miskolctapolcai barlangfürdő fertőtlenítő rendszere, klór tartalmú gáz kerülhetett a levegőbe. Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani. 

Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani a miskolctapolcai barlangfürdőből. A fertőtlenítőrendszer meghibásodása miatt klór tartalmú gáz kerülhetett a levegőbe – írja a Blikk.

A fürdőhöz kivonult a a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők, 130 vendéget tereltek ki a helyszínről. Leskó Diána, a Miskolci Mentőszolgálat szóvivője a Boon.hu-nak elmondta, a gyerekeknek mérgezéses tüneteik voltak. Szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya-izgalom, -irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek – olvasható a cikkben.

A szakemberek átvizsgálták a fürdő érintett területeit és nem mutattak ki határérték feletti veszélyesanyag-koncentrációt.

Kiterelték a vendégeket a miskolctapolcai barlangfürdőből – A kép csak illusztráció Forrás: Flickr/nrares
Dunai hajóbaleset: ennyibe kerülhetett a Hableány kimentésehttp://www.life.hu/news/20190613-dunai-hajobaleset-ennyibe-kerulhetett-a-hableany-kimentese.htmlKiderült, hogy több tízmillió forintba kerülhetett a Hableány hajó kimentése a Dunából. News--Dunai hajóbaleset: a Viking Sigyn kapitányáról nyilatkozott magyar kollégájahttp://www.life.hu/news/20190613-dunai-hajobaleset-a-viking-sigyn-kapitanyarol-nyilatkozott-magyar-kollegaja.htmlSokan kizárólag a Viking Sigyn ukrán származású kapitányát hibáztatják a Hableány tragédiájáért, de hosszas vizsgálat fogja kideríteni, valójában mi is történt. A hajósról egy magyar kollégája nyilatkozott, elárulta, milyen szakembernek tartja. News--Eltűnt egy 8 éves kislány Budapestről: édesapja kétségbeesve keresihttp://www.life.hu/news/20190613-eltunt-egy-8-eves-kislany-budapestrol-sebestyen-emma-lili.htmlA 8 éves Sebestyén Emma Lilit hétfő óta nem találják. NewsOrigoDunai hajóbaleset: óvadék ellenében szabadul a Viking Sigyn kapitánya, a döntés felháborodást okozotthttp://www.life.hu/news/20190613-ovadek-elleneben-szabadul-a-viking-sigyn-kapitanya-felhaborodtak-a-dontesen.htmlA Viking Sigyn kapitányát 15 millió forint óvadék ellenében kiengedték az őrizetből. A Hableányon szolgáló elhunyt magyar legénység hozzátartozóinak jogi képviselői nem értenek egyet a döntéssel. NewsOrigoDunai hajóbaleset: ruhájáról azonosították a Hableány kapitányáthttp://www.life.hu/news/20190613-dunai-hajobaleset-ruhajarol-azonositottak-a-hableany-kapitanyat.htmlA Hableány kapitányát és matrózát is családtagok azonosították. A hatóságok mindent megtettek azért, hogy elkerüljék az ezzel járó súlyos traumát. NewsOrigoDunai hajóbaleset: azonosítottak egy újabb áldozatothttp://www.life.hu/news/20190613-dunai-hajobaleset-azonositottak-egy-ujabb-aldozatot.htmlA Hableány sétahajó balesetének újabb áldozatát azonosították – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a honlapján. NewsFotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.