Dunai hajóbaleset: óvadék ellenében szabadul a Viking Sigyn kapitánya, a döntés felháborodást okozott

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Viking Sigyn felháborodás Hableány szabadulás óvadék Dunai hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Viking Sigyn kapitányát 15 millió forint óvadék ellenében kiengedték az őrizetből. A Hableányon szolgáló elhunyt magyar legénység hozzátartozóinak jogi képviselői nem értenek egyet a döntéssel.

A Dunai hajóbaleset május 29-én történt: a szállodahajó maga alá gyűrte a kisebb turistahajót, amely 7 másodperc alatt elsüllyedt. A 35 emberből, aki a Hableányon tartózkodott, mindössze heten élték túl a balesetet. A történtek után őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát, mostanra azonban meghozta a jogerős döntését a Fővárosi Törvényszék, és 15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat a rácsok mögül, de Budapestet nem hagyhatja el. A Viking Sigyn kapitányának ügyvédje szerint a döntés példaértékű, a Hableányon szolgált elhunyt magyar legénység hozzátartozóinak képviselői azonban másként vélekednek.

A Hableány kiemelése 2019. 06. 11-én Fotó: Polyák Attila - Origo

nagyobb problémának tartom, hogy nem foglalták le és vizsgálták át azonnal tüzetesen a tragédiát okozó szállodahajót”

Blikknek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.