Paphiány miatt nős férfiakat is felszentelne a Vatikán

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti -
nős férfi felszentelés hiány pap Vatikán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Vatikán fontolóra veszi a nős férfiak pappá szentelését, az Amazon távoli vidékein ugyanis paphiány van.

Előfordulhat, hogy hamarosan nős férfiakat is pappá szentelnek, legalábbis azokon a helyeken, ahol hiány van lelkipásztorból. Ilyen az Amazonas távoli vidéke is, ezért a Vatikán fontolóra veszi, hogy néhány nős férfit felszenteljenek.

Nős férfiak is lehetnek papok Forrás: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti

Egy dokumentum szerint az októberi zsinaton tárgyalják majd meg ezt a kérdést, amely kizárólag az Amazonas ritkán lakott, távoli vidékeire vonatkozik, és a következő országokat érinti: Bolívia, Guyana, Francia Guyana, Brazília, Kolumbia, Ecuador, Peru és Venezuela. Tehát ez nem azt jelenti, hogy a Vatikán a cölibátust megkérdőjelezné, annak fontosságát ugyanis hangsúlyozták a dokumentumban – írja a CNN.

Dunai hajóbaleset: elmulaszthatta a segítségnyújtást a Viking Sigyn kapitányahttp://www.life.hu/news/20190618-dunai-hajobaleset-elmulaszthatta-a-segitsegnyujtast-a-viking-sigyn-kapitanya.htmlA Viking Sigyn kapitánya nemcsak gondatlanság miatt felel, hanem azért is, mert elmulaszthatta a segítségnyújtást – ezt állítja a Hableányt üzemeletető cég oldalán sértetti képviselőként fellépő ügyvédek egyike. News--A Notre-Dame-ra szánt adományoknak csupán a 10 százaléka érkezett meghttp://www.life.hu/news/20190618-a-notre-damera-szant-adomanyoknak-csupan-a-10-szazaleka-erkezett-meg.htmlA világ minden pontjáról érkezett felajánlás a leégett Notre-Dame-székesegyház helyreállítására, ám az ígért majdnem 850 millió eurónak mindössze a 10 százaléka érkezett meg eddig. News--Dunai hajóbaleset: ha törölt adatokat a Viking Sigyn kapitánya, azok akkor sem tűntek elhttp://www.life.hu/news/20190618-dunai-hajobaleset-ha-torolt-adatokat-a-viking-sigyn-kapitanya-akkor-sem-tuntek-el.htmlFelmerült, hogy talán törölt adatokat a telefonjáról a Viking Sigyn kapitánya: a szakértő szerint azonban hiába, mert visszakereshető. News--Meglett a Budapestről eltűnt 9 éves kislány, Emma Lilihttp://www.life.hu/news/20190618-meglett-a-budapestrol-eltunt-9-eves-kislany-emma-lili.htmlA 9 éves Emma Lilit kétségbeesve kereste az édesapja, és szerencsére megtalálták a kislányt. NewsThinkstockIdőjárás: Németh Lajos szerint a héten nem tér vissza a kánikulahttp://www.life.hu/news/20190617-idojaras-nemeth-lajos-szerint-a-heten-nem-ter-vissza-a-kanikula.htmlTegnap heves zivatarokkal ért véget az év első hőhulláma, Németh Lajos pedig elárulta, mire számíthatunk a héten, visszatér-e a forróság. NewsOrigoMentőhelikopter vitte el a férfit, aki fejest ugrott a Balatonbahttp://www.life.hu/news/20190617-mentohelikopter-vitte-el-a-ferfit-aki-fejest-ugrott-a-balatonba.htmlElővigyázatosságra és a szabályok betartására figyelmeztetnek a szakemberek, ami a strandolást illeti. A hétvégén mentőhelikopter vitt el egy férfit Siófokról, aki egy stégről fejest ugrott a Balatonba. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.