Dunai hajóbaleset: a rendőrség részleteket árult el a nyomozásról

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma elárult részleteket a Hableány tragédiájáról: ezeket lehet tudni a körülményekről.

A mentés, a vizsgálat és a kutatás körülményeit ismertette a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma. Kiderült, hogy a Viking Sigyn kapitánya nem volt ittas, és nem állt kábítószer hatása alatt a baleset bekövetkeztekor. 60 tagú nyomozócsoport dolgozik azon, hogy a baleset körülményeit felderítsék.

Ezeket árulta el a rendőrség a tragédiáról Fotó: Szabó Gábor - Origo

A rendőrség azonnal szemlét tartott a tragédia után a Viking Sigyn szállodahajón: nyolc órán át vizsgálták a hajót, ezalatt 5 ezer fényképet készítettek, és lefoglalták az informatikai rendszerének teljes adatállományát, így nem volt indokolt a hajó további visszatartása – írja a Blikk.
A Viking Sigyn kapitánya mellett 78 embert hallgattak ki, és további 230 embert hallgattak meg, illetve 16 térfigyelő kamera felvételeit gyűjtötték be. Június 10-én újabb szemlét tartottak a hajón, és egy korábbi baleset miatt felvették a kapcsolatot a holland rendőrséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.