Dunai hajóbaleset: cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrség

Forrás: AFP/Str -
Viking Sigyn Hableány rendőrség Dunai hajóbaleset nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrség a dunai hajóbaleset ügyében.

Újabb bűncselekmény, cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a május 29-én történt dunai hajótragédia ügyében a BRFK-n felállított különleges nyomozócsoport – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Értesüléseik szerint miután a Viking Sigyn nekiütközött a Hableány sétahajónak, bár visszatolatott a tragédia helyszínére, rövid idő után mégis távozott onnan. Mint írják, a büntető törvénykönyv szerint ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínről eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, cserbenhagyást követ el.

A Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. Forrás: AFP/Str

Állítólag a Viking Sigyn utasai az ütközést észlelve kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, és ezt hallotta meg a kapitány, aki az utasoktól kérdezgette, hogy mi történt. Ezután tolattak vissza, majd néhány másodperc után elhajóztak a Dunán felfelé. Felmerült, hogy a kapitány az ütközés pillanatában esetleg épp szelfizett az egyik utassal, ám ezt sem a rendőrség, sem Jurij C. ügyvédje nem erősítette meg.

A házi őrizetben sincs nyugta VV Fanni feltételezett gyilkosánakhttp://www.life.hu/news/20190619-a-hazi-orizetben-sincs-nyugta-vv-fanni-feltetelezett-gyilkosanak.htmlNem nyugodhat VV Fanni feltételezett gyilkosa, B. László: a férfit szabadon bocsátása után folyamatosan fenyegetik. News--700 ezret csalt ki iskolatársától egy siófoki tinédzser, a rendőrök elkaptákhttp://www.life.hu/news/20190618-700-ezret-csalt-ki-iskolatarsatol-egy-siofoki-tinedzser-a-rendorok-elkaptak.html700 ezret zsarolt ki iskolatársától egy siófoki fiatal. NewsOrigoApró élőlények hihetetlen tűrőképességgel: íme a legkisebbek több tízezres nagyításbanhttp://www.life.hu/news/20190619-apro-elolenyek-hihetetlen-turokepesseggel-ime-a-legkisebbek-tobb-tizezres-nagyitasban.htmlTudtad, hogy van olyan élőlény a Földön, amely akár az űrben is túlélné a körülményeket? Akár testünkön, akár a kertünkben is találkozhatunk olyan, szabad szemmel nem látható lényekkel, amelyek több tízezres nagyításban most megszemlélhetők. NewsOrigoFurcsa fényeket láttak a Balaton felett, úgy vélik, ufók is lehetnekhttp://www.life.hu/news/20190619-furcsa-fenyeket-lattak-a-balaton-felett-ugy-velik-ufok-is-lehetnek.htmlSzokatlan, kör alakú fényeket észleltek a Balaton felett. A felvételt Siófokról készítették, a titokzatos jelenség pedig az északi parton bukkant fel. NewsOrigoMegszűnik a türelmi idő: szigorúbb szabályok vonatkoznak a parlagfű irtásárahttp://www.life.hu/news/20190619-megszunik-a-turelmi-ido-szigorubb-szabalyok-vonatkoznak-a-parlagfu-irtasara.htmlSzámos ember életét keseríti meg az allergia, rengetegen érzékenyek például a parlagfű pollenjére is. A növényt országszerte kötelező kiirtani, ám most még szigorúbb szabályok vonatkoznak a földtulajdonosokra. Érdemes vigyázni, nehogy csúnya bírság legyen a vége. NewsThinkstockKorrupció gyanúja miatt őrizetbe vették Michel Platinit, korábbi UEFA-elnököthttp://www.life.hu/news/20190619-korrupcio-gyanuja-miatt-vettek-orizetbe-michel-platinit-korabbi-uefaelnokot.htmlA francia rendőrség kedden őrizetbe vette Michel Platinit, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnökét, egykori legendás focistát. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.