Dunai hajóbaleset: újraindulnak a BKK hajójáratai

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
halál BKK Hableány hajó hajó Dunai hajóbaleset ellenőrzés baleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újraindul a menetrend szerinti hajóközlekedés a Duna budapesti szakaszán, miután feloldották a május végi hajóbalesetet követően elrendelt hajózási zárlatot – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A D11-es és D12-es hajójáratok csütörtöktől közlekednek a tavasszal érvényes munkanapi menetrend szerint.

Hangsúlyozták: a hajózási zárlat idején a BKV teljes hajóflottája biztonságtechnikai ellenőrzésen esett át, a feltárt kisebb hiányosságok pótlása, a hibák javítása, illetve a visszaellenőrzés megtörtént. A járművek a szokott módon 100 százalékos felszereltséggel és hibátlan műszaki állapotban futnak ki újra a Dunára – olvasható a közleményben, amelyben hozzáteszik: két vízibusz tervezett karbantartása, valamint a BKV 130-as típusú hajó esedékes korszerűsítése jelenleg is zajlik, a karbantartás végeztével ezek a hajók is forgalomba állnak.

Ellenőrizték a BKK menetrend szerinti hajójáratait Fotó: Csudai Sándor - Origo
Időjárás: csütörtökön is országszerte várható felhőszakadás, zivatarhttp://www.life.hu/news/20190620-idojaras-csutortokon-is-orszagszerte-varhato-felhoszakadas-zivatar.htmlFelhőszakadásszerű esőzés és zivatar várható országszerte csütörtökön is. News--Apró élőlények hihetetlen tűrőképességgel: íme a legkisebbek több tízezres nagyításbanhttp://www.life.hu/news/20190619-apro-elolenyek-hihetetlen-turokepesseggel-ime-a-legkisebbek-tobb-tizezres-nagyitasban.htmlTudtad, hogy van olyan élőlény a Földön, amely akár az űrben is túlélné a körülményeket? Akár testünkön, akár a kertünkben is találkozhatunk olyan, szabad szemmel nem látható lényekkel, amelyek több tízezres nagyításban most megszemlélhetők. NewsOrigoDunai hajóbaleset: cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrséghttp://www.life.hu/news/20190620-dunai-hajobaleset-cserbenhagyas-es-elsosegelynyujtas-elmulasztasa-miatt-is-nyomoz-a-rendorseg.htmlCserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrség a dunai hajóbaleset ügyében. News--Furcsa fényeket láttak a Balaton felett, úgy vélik, ufók is lehetnekhttp://www.life.hu/news/20190619-furcsa-fenyeket-lattak-a-balaton-felett-ugy-velik-ufok-is-lehetnek.htmlSzokatlan, kör alakú fényeket észleltek a Balaton felett. A felvételt Siófokról készítették, a titokzatos jelenség pedig az északi parton bukkant fel. NewsOrigoMegszűnik a türelmi idő: szigorúbb szabályok vonatkoznak a parlagfű irtásárahttp://www.life.hu/news/20190619-megszunik-a-turelmi-ido-szigorubb-szabalyok-vonatkoznak-a-parlagfu-irtasara.htmlSzámos ember életét keseríti meg az allergia, rengetegen érzékenyek például a parlagfű pollenjére is. A növényt országszerte kötelező kiirtani, ám most még szigorúbb szabályok vonatkoznak a földtulajdonosokra. Érdemes vigyázni, nehogy csúnya bírság legyen a vége. NewsThinkstockIdőjárás: figyelmeztetést adtak ki, országszerte vihar várhatóhttp://www.life.hu/news/20190619-idojaras-figyelmeztetest-adtak-ki-orszagszerte-vihar-varhato.htmlFigyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra. Vannak területek, ahol 50 milliméter csapadék is várható. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.