Arthur Kornyejev fotó massza Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arthur Kornyejev többször járt Csernobilban, róla készült a katasztrófa utáni leghíresebb fotó is, ami valójában egy szelfi. 

A csernobili erőmű legveszélyesebb, sugárzó masszájával még szelfit is készített a férfi, aki több százszor járta be a veszélyes helyszínt. Arthur Kornyejev az első munkások egyike volt, akit az 1986 áprilisában bekövetkezett katasztrófa után a helyszínre vezényeltek, az őt ábrázoló fotó az „elefántláb” néven emlegetett, sugárzó masszával 10 évvel a tragédia után készült, valószínűleg állványra állított kamerával, ugyanis minden bizonnyal a szakember egyedül tartózkodott a helyszínen.

Kutató fotózza az elefántlábnak nevezett sugárzó masszát Csernobilban. Kornyejev többször is járt ezen a helyen, és még mindig él Forrás: AFP/Photo12/Ann Ronan Picture Library


A radioaktív láva ekkorra már csak az egykori sugárzásának 10 százalékát bocsátotta ki. Arthur Kornyejev egészségi állapotára is rányomta a bélyegét a Csernobilban végzett munka, de ő nem bánta meg: „A szovjet sugárzás a legjobb sugárzás” – mondta Kornyejev viccesen egy interjúban.

A fotót ide kattintva nézheted meg!

Egy nő azt állítja, hogy spermával fecskendezték le a 4–6-os villamoson (18+)http://www.life.hu/news/20190624-egy-no-allitja-spermaval-fecskendeztek-le-a-46os-villamoson.htmlEgy nő azt mondja, hogy spermát fecskendezett rá egy férfi a 4–6-os villamoson. News--Szúnyogcsípéstől kapott allergiás rohamot egy 4 éves esztergomi kisfiú: kórházba kerülthttp://www.life.hu/news/20190624-szunyogcsipestol-kapott-allergias-rohamot-egy-4-eves-esztergomi-kisfiu-korhazba-kerult.htmlEgy Esztergom melletti településen úgy megcsipkedtek a szúnyogok egy 4 éves kisfiút, hogy allergiás rohamot kapott és kórházba kellett vinni. NewsOrigoIdőjárás: a következő napokban ismét melegszik az időhttp://www.life.hu/news/20190624-idojaras-a-kovetkezo-napokban-ismet-melegszik-az-ido.htmlA következő napokban kevesebb helyen várható csapadék, sok lesz a napsütés és melegszik az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet, de a hétvégére több fokkal mérséklődik a kánikula – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. News--Időjárás: több megyében is településeket öntött el a vízhttp://www.life.hu/news/20190624-idojaras-tobb-megyeben-is-telepuleseket-ontott-el-a-viz.htmlAz intenzív esőzés következtében több megyében is településeket öntött el a víz – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában. News--Csernobili almát eszik, és puszta kézzel fogja meg a radioaktív fémeket egy kutatónő – Videóhttp://www.life.hu/news/20190623-csernobili-almat-eszik-es-puszta-kezzel-fogja-meg-a-radioaktiv-femeket-egy-kutatono-video.htmlAz HBO Csernobil című sorozata soha nem látott érdeklődés középpontjába helyezte az egykori atomkatasztrófát és annak helyszínét. Most azok, aki 1986 után születtek, vagy akkor még egészen kicsik voltak, is megismerhették, mi történt a végzetes éjszakán az erőműben. Vannak, akik a látottak után biztosan nem utaznának el Csernobilba, mások azt állítják, nincs már ott mitől tartani, és vannak, akik a tragédiát magamutogatásra használják. Egy kutatónő például egyáltalán nem tart a sugárzástól, videóra veszi, hogy a zónában járva az ott található fák gyümölcseit eszi, valamint radioaktív fémeket fog meg puszta kézzel. News--Potencianövelésre szánt étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébihhttp://www.life.hu/news/20190617-ferfiaknak-potencianovelesre-szant-etrendkiegeszitoket-vont-ki-a-forgalombol-a-nebih.htmlNem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők miatt kellett eljárnia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek. A termékek forgalomból történő kivonását minőségmegőrzési időre és gyártási tételazonosítóra tekintet nélkül rendelte el a hatóság. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.