Dunai hajóbaleset: választani kellett, kit mentenek ki a vízből

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Viking Sigyn halál Hableány Dunai hajóbaleset mentés áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét másodperc alatt süllyedt el a Hableány sétahajó, amikor összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiát mindössze heten élték túl. A süllyedés pillanatában az áldozatok segítségére sietőknek dönteniük kellett, hogy kit mentenek ki.

A kétfős magyar személyzet és 33 dél-koreai turista utazott az elsüllyedt Hableány sétahajón, amely a Viking Sigyn szállodahajóval ütközött össze a Dunán. A tragédiát mindössze heten élték túl.

A Ripost cikke szerint a Viking kapitánya, Jurij C. feltehetően észre sem vette időben, hogy mit okozott. A szállodahajó továbbhaladt, csupán egy csónakot küldött vissza, hogy megnézzék, mi történt. A mögötte haladó testvérhajója sem állt meg.

Még tart a nyomozás az elsüllyedt Hableány ügyében Fotó: Polyák Attila - Origo

"Minden segítő kézre szükség lett volna a mentésnél. A Hableány cégének másik két hajója húzta ki a túlélőket, és a zord időjárási körülmények közt nem volt könnyű dolguk” – mondta a lapnak dr. Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég ügyvédje.

Úgy tudni, a híd alatt egyszerre két túlélő is sodródott. Egyikük mentőgyűrűben eszméletlenül, a másikuk a nagy sodrásban úszott. Csak egyiküket húzhatták ki, dönteniük kellett. Az eszméleténél lévő úszón segítettek, azt azóta sem tudni, hogy a másik áldozattal mi történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.